1. Avaleht
  2. Film
  3. 10 põnevat fakti filmi “Maailma suurim showmees” kohta
10 põnevat fakti filmi “Maailma suurim showmees” kohta

10 põnevat fakti filmi “Maailma suurim showmees” kohta

TVPlay Premiumi filmiriiulisse on jõudnud kaasahaarav ja Oscarile kandideerinud muusikal “Maailma suurim showmees“. 

Film jutustab loo meelelahutusäri algusaegadest ja visionäärist nimega P.T. Barnum, kes oli pärit tagasihoidlikest oludest, kuid kelle piiritu kujutlusvõime ja pidurdamatu ambitsioon võimaldasid tal luua hingematvaid ning vaimustavaid vaatemänge, millest kujunesid ülemaailmsed sensatsioonid.

Ta oli mees, enne keda polnud keegi kuulnud sõna “meelelahutusäri”, sest just tema oli see, kes selle sõna meie jaoks välja mõtles…

Siin on sulle aga 10 huvitavat fakti, mida sa tõenäoliselt antud filmi kohta veel ei teadnud.

  1. Hugh Jackman luges oma suure rolli tarvis ligi 40 raamatut P.T. Barnumi kohta, kes oli USA ärimees, tsirkuseartist, kuid samal ajal ka petis.
  2. Ajal, mil filmimine sai rohelise tule, ootas Hugh Jackmani ees tõsine operatsioon. Tema ninalt oli vaja eemaldada nahavähk, mis tähendas mehe jaoks 80 õmblust ja arsti korraldust laulmisega mõneks ajaks hüvasti jätta. Jackman järgis küll piinliku täpsusega arsti nõuandeid, kuid filmi viimase loo ajal, “From Now On”, otsustas ta ikkagi laulda. Operatsioonijärgsed õmblused ei pidanud sellisele pingutusele aga vastu ning mehe nina hakkas veritsema.
  3. Ühel hetkel, kui tsirkus oli tõsises hädas, soovitasid Barnumi lähikondlased mehel tuua publikule vaatamiseks midagi sensatsioonilist nagu ükssarvik või merineitsi. Ajalooliselt on aga teada, et Barnum ostis ja pani näitamiseks välja “Fidži merineitsi” ehk eluka, mis oli kokku õmmeldud ahvi ja kala kehast. On teada, et Jaapani ja India kalamehed kippusid selliseid hübriide meisterdama ning neid kasutati kohati ka usulistel eesmärkidel. Konkreetselt Barnumi “merineitsi” ostis jaapanlastest kalameeste käest esialgu Ameerika laevakapten Samuel Barrett Edes 1822. aastal ning maksis kummalise olendi eest 6000 dollarit. Hiljem müüs tema poeg 1842. aastal “merineitsi” Bostoni muuseumile, kes omakorda tutvustas leidu Barnumile. Mehele öeldi küll, et tegu on tõenäoliselt pettusega, kuid Barnum oli rahahädas ja soovis rahvale pakkuda seda, mida nad ootasid – meelelahutust. Ta rentis muuseumilt ahvkala ning maksis selle näitamise eest 12,50 dollarit nädalas.
  4. Barnumi “friikide” seas näidatakse filmis ka Aasiast pärit kokkukasvanud kaksikuid. Päriselus oli tegu vendadega Chang ja Eng Bunker, kes sündisid Siamis (tänapäevases Tais). Nemad panid alguse terminile “Siiami kaksikud”. Ühel hetkel loobusid vennad tsirkusest, abiellusid ning said kokku 21 last. Hea elu sai aga pärast Ameerika kodusõda otsa ning vennad ühinesid taas tsirkusega. Mehed surid 1874. aastal. Chang ajus tekkinud trombi ja Eng kas infarkti või šoki tõttu kolm tundi hiljem.
  5. Sam Humphrey, 22. aastane Austraalia näitleja, kes mängib filmis Pöidla Tommi, on 127cm pikk. Päris Pöidla Tom ei kasvanud aga kunagi pikemaks kui 103cm. Barnum adopteeris ta, kui poiss oli nelja-aastane. Filmis pidi Humprey põlvedel käima, et ta paistaks väiksem. Et elu oleks lihtsam, filmiti teda pigem istudes või seistes, et jalgu näha poleks.
  6. Vastupidiselt Shannon Holtzapffeli tegelaskujule “Tattoo Man”, pole näitlejal endal ühtegi tätoveeringut. “Tattoo Man”, pärisnimega George Costentenus, oli aga üle kere tätoveeringuid täis. Mehe kehal oli kokku 387 erinevat pilti eksootilistest loomadest, geomeetrilistest kujunditest, lilledest ja tekstidest.
  7. Shannon Holtzapffel kandis võtete ajal kombinesoonilaadset kostüümi, et tekitada vaatajas illusioon nagu ta oleks üle kere tätoveeringutega kaetud.
  8. Pöidla Tommi mängis küll Sam Humphrey, kuid oma hääle andis tegelaskujule hoopis näitleja James Babson.
  9. Phillip Carlyle (Zac Efron) ja Anne Wheeler (Zendaya) ning nende armulugu olid filmi tarvis välja mõeldud.
  10. Režissöörid Hugh Jackman ja Michael Gracey kohtusid reklaamivõtetel, kus Jackman avaldas soovi Graceyga koostööd teha. Gracey ei arvanud sellest suurt midagi, sest väga paljud kuulsused on talle läbi aegade sama juttu rääkinud. Suur oli aga mehe üllatus, kui Jackman saatiski talle filmi “Maailma suurim showmees” käsikirja.

Karin Laurima

Head Uudised GoodNews