1. Avaleht
  2. Galerii
  3. 1000 EUROT EESTI VÄHILIIDULE! Sepo Seemann annetas näosaate võidusumma Eesti Vähiliidule
1000 EUROT EESTI VÄHILIIDULE! Sepo Seemann annetas näosaate võidusumma Eesti Vähiliidule

1000 EUROT EESTI VÄHILIIDULE! Sepo Seemann annetas näosaate võidusumma Eesti Vähiliidule

näosaade2
Foto: Mardo Männimägi

“Su nägu kõlab tuttavalt” kolmanda saate võitis Sepo Seeman, kes annetas võidusumma Eesti Vähiliidule.

Eesti Vähiliit on 1992. aastal Eesti Onkoloogide Teadusliku Seltsist välja kasvanud järglasena vähktõvevastase tegevuse tõhustamiseks ja laiema üldsuse kaasamiseks vähivastasesse võitlusesse.

Eesti Vähiliit soovib juhtida tähelepanu, et viimase 10 aasta vältel on haigestumus naha pahaloomulisse pigmentkasvajasse ehk nahamelanoomi Eestis kasvanud lausa poole võrra.

Melanoomi uusi haigusjuhte esineb Eestis igal aastal keskmiselt 7 mehel ja 14,5 naisel 100 000 inimese kohta. Mittemelanoomseid pahaloomulisi nahakasvajaid esineb igal aastal Eestis 44 mehel ning 65 naisel 100 000 inimese kohta.

Eesti Vähiliidu tegevuse eesmärgiks on:

  • elanikkonna teadlikkuse ja harituse edendamine haigestumise vähendamiseks, vähi varajaseks avastamiseks ja seeläbi ravitulemuste parandamiseks
  • vähihaigete rehabilitatsiooni ja elukvaliteedi parandamine
  • vähktõvega seotud sotsiaalsete probleemide lahendamisele kaasa aitamine

Heategevuskampaania “Aita avastada nahavähki!”

Ka Sina saad anda oma panuse mobiilse nahakabineti ostmiseks. Annetust tehes märgi kõrval aknas sobiv summa, maksmisel lisa selgitusse NAHAVÄHK ja oma isikukood, siis on sul võimalus tulusid deklareerides annetuse summalt tulumaks tagasi taotleda.

Iga päev avastatakse Eestis 3 nahavähi juhtu. Eesti elanike sagenev reisimine päikeserohketesse riikidesse ja sealne mõõdutundetu päevitamine ning noorte üha tihedam solaariumi külastamine on kasvatanud pidevalt nahavähki ja naha melanoomi haigestumist.

Varane haiguse avastamine tagab parima ravitulemuse. Mida väiksemate muutustega alustada ravi, seda lihtsam see on ja seda kindlamini saab terveneda.

Kahjuks enamikes Eesti väikelinnades nahaarstide vastuvõtte ei toimu ja inimesed ei pääse õigeaegselt arsti juurde.

See on põhjuseks miks Eesti Vähiliit kogub aidata soovijatelt annetusi uue mobiilse dermatoloogilise diagnostika kabineti ostmiseks, mis hakkab sõitma mööda Eestimaad, et kiirendada inimeste õigeaegset jõudmist nahaarsti juurde.

Aita sinagi varakult avastada nahavähki ja nahamelanoomi!

VAATA GALERIID!
Fotod: Mardo Männimägi

Head Uudised GoodNews