1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. 43 EUROLAULU! Vaata Eurovisiooni ametlikke videoid
43 EUROLAULU! Vaata Eurovisiooni ametlikke videoid

43 EUROLAULU! Vaata Eurovisiooni ametlikke videoid

Koit Toome ja Laura13. mail toimub Ukraina pealinna Kiievi International Exhibition Centre kontserdisaalis 62. Eurovisiooni lauluvõistlus, kus Eestit esindab Koit Toome & Laura lugu kustumatust armastusest “Verona”, mis sai Eesti laulu superfinaalis 44 818 häält. Kuna Sven Lõhmuse loodud “Verona” edastas Kerli teise koha lugu “Spirit Animal” peaaegu 20 000 häälega, siis võib seda pidada suurema osa eestlaste valikuks.

Kriitikud on Eesti lugu pidanud suurepäraseks Verona kui armastuse linna sissetoomise pärast, kuid ka liiga tavaliseks eurolauluks. Meie esindajad astuvad üles 11. mail toimuvas II poolfinaalis Horvaatia järel ja enne Iisraeli. Nagu ikka Eurovisioonil, on ka sel aastal lauljate seas erilise saatusega inimesi, nagu näiteks Venemaad esindav Julia Samoylova, kes esitab oma loo “Flame Is Burning” ratastoolis.

Lauluvõistlusel osaleb 43 riiki. Portugal ja Rumeenia naasevad pärast aastast pausi. Pärast 2016. aasta lauluvõistlusele naasmist eemaldub Bosnia ja Hertsegoviina taas võistlustelt rahaliste probleemide tõttu.

VAATA VIDEOID!

Venemaa

Hispaania

Albaania

Bulgaaria

Leedu

Island

Kreeka

Läti

Moldova

Iisrael

San Marino

Ukraina

Šveits

Norra

Rootsi

Suurbritannia

Gruusia

Serbia

Prantsusmaa

Tšehhi

Portugal

Aserbaidžaan

Makedoonia

Malta

Iirimaa

Montenegro

Horvaatia

Sloveenia

Belgia

Rumeenia

Austraalia

Poola

Soome

Holland

Taani

Küpros

Ungari

Austria

Saksamaa

Valgevene

Eesti

Itaalia

Head Uudised GoodNews