1. Avaleht
  2. Film
  3. 7 fakti tõsielulise väärtfilmi „1 + 1“ kohta, mis muudavad selle veelgi erilisemaks!
7 fakti tõsielulise väärtfilmi „1 + 1“ kohta, mis muudavad selle veelgi erilisemaks!

7 fakti tõsielulise väärtfilmi „1 + 1“ kohta, mis muudavad selle veelgi erilisemaks!

Ülemaailmseks fenomeniks kujunenud südamlikule draama-komöödiale “1+1“ saad sellest nädalast kaasa elada TVPlay Premiumis.

“1 + 1” (Intouchables, Prantsuse 2011) on südantsoojendav lugu rikkast, halvatud riskiarmastajast Philippe’st (Francois Cluzet), Prantsuse kõrgklassi musternäidisest. Tema maailm pööratakse pea peale, kui palkab enda hooldajaks noore, elurõõmsa, mustanahalise, moslemist eksvangi Drissi (Omar Sy). Kahe mehe koostööst saab alguse sõprus, mis ületab kõik sotsiaalsed, varalised ja muud barjäärid, mis nende vahel on.

Vaatajarekordeid purustanud „1 + 1” on kõigi aegade edukaim mitteingliskeelne linateos kogu maailmas!

  1. Taustalugu, mis on sama muljetavaldav kui kassaedu

Filmi süžee põhineb Prantsuse aristokraadi Philippe Pozzo di Borgo ja tema Prantuse-Algeeria hooldaja Abdel Sellou elul. 2003. aastal linastus neist dokumentaal À la vie, à la mört (tõlkes: nii heas kui halvas).

  1. Saatuslik õnnetus justkui filmist

Philippe Pozzo di Borgo on korsika-prantsuse ärimees, šampanjamaja direktor ja peopaigana kasutatava ajaloolise hotelli omanik Pariisis.1993. aastal jäi ta langevarjuõnnetuse tagajärjel halvatuks.

  1. Hindi versioon või hoopis Walter White’iga?

Philippe Pozzo di Borgo elu on inspireerinud lausa 4 filmi üle maailma. Lisaks Prantsusmaal filmitud „1+1“-le veel 3 uusversiooni, üks üllatavam kui teine. India versioon „Oopiri“ (2016), Argentiina „Inseparables“ (2016) ja isegi 2017. aasta Ühendkuningriikide „The Upside“, peaosades Bryan Cranston (Breaking Bad) ja koomik Kevin Hart!

  1. Osatäitja valikul tuli kasuks raske lapsepõlv

Täpselt nagu tema eksvangist tegelaskuju, on ka filmi peaosaline Omar Sy pärit vägivaldsest ja vaesest Prantsuse agulist.

  1. Esimene Lõuna-Aafrika päritolu võitja!

Omar Sy võitis Drissi rolli eest 2012. aastal “Prantsuse Oscari” ehk César’i auhinna parima näitleja kategoorias, edestades muuhulgas Oscari-võitja Jean Dujardini.

  1. Hindamatu panus teadlikkuse tõstmiseks

Lavastaja Éric Toledano avaldas, et sai linastusele järgnenud aastaga üle 3000 tänukirja ratastoolikasutajatelt üle kogu maailma. Lisaks on „1+1“ esimene film, mis on saanud HOPE autasu USA sihtasutuselt Christopher & Dana Reeve Foundation, mis tegeleb halvatute aitamise ja teadustöö toetamisega.

  1. Film on nii liigutav, et ajas isegi sakslased nutma!

„1+1“ oli 2012. aasta kõige vaadatud film Saksamaal. Seljataha jäid isegi James Bondi „Skyfall“, „Jääaeg“ ja „Videviku“ saaga. See on kõige edukam Prantsuse linateos Saksa kino ajaloos!

Head Uudised GoodNews