1. Avaleht
  2. Inimene
  3. ABISTAJAID MÄRGATAKSE! Invatakso juhi Ants Väärsi missioonitöö pälvis riikliku tunnustuse
ABISTAJAID MÄRGATAKSE! Invatakso juhi Ants Väärsi missioonitöö pälvis riikliku tunnustuse

ABISTAJAID MÄRGATAKSE! Invatakso juhi Ants Väärsi missioonitöö pälvis riikliku tunnustuse

Ants Väärsi<br />Foto: Terje Lepp
Ants Väärsi
Foto: Terje Lepp

Abivajajaid kolm aastat arstide vahet sõidutanud Ants Väärsi võttis möödunud reedel koos Põlva Vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Helen Metsma ja sotsiaaltöö spetsialisti Anu Paidega Rakveres vastu üleriikliku autasu, millega abistajat ja valda tunnustati hea koostöö eest.

Rakveres Aqva Spa Konverentsikeskuses toimunud kogukondade ja omavalitsuste foorumil kuulutati välja parimad koostöönäited, mis olid korraldajateni jõudnud tänu vihjetele inimeste koostööst omavalitsusega, mis on aidanud koduvallas või -linnas (või ka mujal Eestis) elule uut hoogu anda.

Ants Väärsi ise ütleb, et Põlva vald on teda igati abistanud ja koostöö omavalitsusega sujub hästi. Pisut on ta tuge saanud ka Võrumaa Varstu, Haanja ja Vastseliina valdadelt, kuid maaomavalitsuste puhul annab tunda rahapuudus ja seega on tal pidev ja toimiv koostöö vaid Põlvaga. Invatakso juhi töö viib teda aga abivajajateni ja sealt edasi arstideni üle Eesti.

Mitmeid raskeid haigusi seljatanud Ants Väärsi sai just autasustamispäeval 66-aastaseks ja ta kavatseb oma missiooni jõudumööda jätkata.

Foto: Terje Lepp

Kampaania “Aitame Antsul aidata” kutsub jätkuvalt abistama hädasolijaid

Heade uudiste portaal Goodnews algatas heategevuskampaania, mille eesmärgiks on aidata Põlvamaa heategijal Ants Väärsil soetada uus invatakso, millega tema saab omakorda abistada hädasolijaid.

Ants Väärsi on inimene, kelle töö väärib ülimat austust: ta pakub juba kolmandat aastat invataksoteenust, kusjuures tegu pole äri, vaid otsese abistamisega. Elutee jõnksud tegid sellest mehest kord saatusekaaslaste abistaja: ise raskeid haigusi põdenud ja ratastoolis olnud mees aitab meditsiiniasutustesse viia ja veel sagedamini ära tuua lamavaid haigeid ja ratastoolis olevaid inimesi ning vanureid, kellel on liikumispuue. Ants Väärsi siiras soov on aidata piirkonna sotsiaaltöötajatel lahendada probleeme, ta tahab parandada vanurite ja liikumispuudega inimeste elukvaliteeti ning soovib seda teha võimalikult soodsalt, töötada palgata ja heategevuseks. Kahjuks on tema töövahend, invabuss, väsinud ja tahaks ümbervahetamist, kuid selleks puuduvad võimalused ja abistaja on otsimas heategijate toetust, et uus vajalik liiklusvahend soetada.

Uue invabussi maksumuseks hindab mees ligikaudu 40 000 eurot ja oodatud on iga toetus. Võimalus on teda selles tegevuses toetada, annetades avatud fondidesse: helistades telefonil 900 6677, annetad kümme eurot ja OÜ Antsu Takso arveldusarvele EE611010220241726227 saab annetada enda jaoks sobiva summa.

Head inimesed! Aitame üheskoos Ants Väärsil aidata!

Rohkem infot leiab kampaania kodulehelt.

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews