1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Alen Veziko suvetuuri „Nüüd on nii“ esimene kontsert toimub Tallinna Teletornis
Alen Veziko suvetuuri „Nüüd on nii“ esimene kontsert toimub Tallinna Teletornis

Alen Veziko suvetuuri „Nüüd on nii“ esimene kontsert toimub Tallinna Teletornis

Alen Veziko asub 5. juulil suvetuurile „Nüüd on nii“, mille avakontsert toimub Tallinna teletornis. Tuur viib Aleni kõikjale üle Eesti.

„Võib öelda, et ega väga palju juhuslikke kohti ei ole. On mõned kohad, kus ma ei ole varem käinud. See on oluline, sest vaheldust on vaja. Aga kuna ma olen elus palju esinenud, siis olen valinud kohti, mis mulle meeldivad,“ lausub Alen, kes viimastel aastatel pole suvel väga palju kontserte andnud.

„Täpselt samamoodi on plaaditegemisega või kontserdilugudega. Ma ei tee ühtegi sellist lugu, mis oleks minu jaoks kahtleva väärtusega,“ ütleb Alen, kellelt ilmub 5. juulil ka plaat „Nüüd on nii“.

Alen seisis hiljuti eluristmikul, kus oli vaja valida, kas minna paremale, vasakule, edasi või tagasi. Ta ei tea, kas ta valis õige teeotsa.

„Vähemalt olen muusika ja laulmise osas leidnud motivatsiooni, vajadust ja sisemist soovi jätkata ja lindistada uusi asju. On uusi mõtteid, ideid. Võib-olla on see seotud sellega, et mingil hetkel kirjutad ja laulad ennast tühjaks,“ sõnab Alen.

Jaak Joala on öelnud: „See kõik oli juba minu elus.“ Ring saab ühel hetkel täis. Esinemised on kõik juba olnud, neid laule on lauldud piisavalt palju. Suuri laule on Alen juba tuhat korda ära laulnud ja saab mõned tuhanded veel laulda. Pidutsemised on pidutsetud. Kõik on olnud.

„Ma arvan, et see on kunstiinimeste probleem. Mingil hetkel kõik ammendub, töötatakse ennast tühjaks ja siis tekib küsimus: „Ja edasi?“,“ räägib Alen.

„Täna võin ma öelda seda, et ma naudin tõsiselt seda protsessi. Protsessi, mis on seotud esinemistega, mis on seotud kirjutamise ja salvestamisega. Ma naudin seda, kui mul on klapid peas, istun mikrofoni taga ja salvestan. Mulle meeldis see tegelikult. See kadus mingil hetkel ära. Loomisesoov kadus ära. Väga paha tunne on see, kui sa lähed lavale aga tegelikult ei tahagi seal olla. Justkui valetaksid iseendale ja ka kuulajatele saalis. Nüüd võin aga ausalt kinnitada, et ma olen sada protsenti kohal,“ ütleb Alen.

Kontserdid:

5. juuli Tallinna teletorn
6. juuli Tartu Mileedi Lillemaja
10. juuli Saku mõis
11. juuli Häädemeeste kultuurimaja aed
12. juuli Pärnu-Jaagupi kultuurimaja aed
13. juuli Lilleaasa talu Jõgevamaal
15. juuli Tõrva Vanamõisa järv
21. juuli Arkna mõis
22. juuli Ööbikuoru Villa
24. juuli Kärdla laululava
25. juuli Kuressaare Arensbourg
26. juuli Orissaare Kultuuriladu
27. juuli Karksi-Nuia ordulinnus
29. juuli Räpina sadam
1. august Anija mõis
2. august Pärnu Kentuki pubi
3. august Puise Nina talu Läänemaal
5. august Tartu Hansahoov
7. august Kernu mõis
8. august Pajusi mõis
9. august Vihula mõis

Lisainfot leiab Alen Veziko kodulehelt!

Head Uudised GoodNews