1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. ÄRA IIALGI LOOBU OMA UNISTUSTEST! Meryl Streepi edulugu ehk koledaks nimetamisest Oscariteni
ÄRA IIALGI LOOBU OMA UNISTUSTEST! Meryl Streepi edulugu ehk koledaks nimetamisest Oscariteni

ÄRA IIALGI LOOBU OMA UNISTUSTEST! Meryl Streepi edulugu ehk koledaks nimetamisest Oscariteni

MerylAmeerika näitlejanna Meryl Streep on oma Facebooki konto ajajoonele postitanud foto endast ja kirjutanud juurde loo sellest, kuidas ta oma näitlejatee alguses sai ränga solvangu osaliseks, kuid jõudis filmimaailma tippu, sest ei murdunud sellest.

“See olin mina minu koduteel pärast King Kongi esinemisproovi, kus mulle öeldi, et ma olen “kole” selle osa jaoks. See oli minu jaoks pöördeline hetk. See üks karm arvamus oleks võinud muuta minu unistusi saada näitlejaks või sundida end üles töötama ja endasse uskuma. Ma tegin sügava hingetõmbe ja ütlesin: “Mul on kahju, et peate mind oma filmi jaoks liiga koledaks, aga te olete vaid üks valik tuhandetest meredest ja ma lahkun, et leida vastutulelikum tõusutee. Tänaseks on mul 18 Oskarit.”

Jutt on siiski nominatsioonidest. Wikipedia andmetel on Meryl Streep läbi aegade nimetatud Oscari kandidaadiks 18 korda, rohkem kui keegi teine, ja võitnud neist 3. Kuldgloobuse kandidaadiks on ta nimetatud 28 korda ja neist on ta võitnud 8, rohkem kui keegi teine. BAFTA ehk Briti Filmi- ja Telekunsti Akadeemia auhinna kandidaadiks on ta nimetatud 14 korda ja pälvinud neist kaks.

Tema tuntuimatest rollidest võiks nimetada moeajakirja “Runway” vastikut peatoimetajat Miranda Priestlyt filmis “Saatan kannab Pradat” ja brittide kuulsaimat naispeaministrit Margaret Thatcherit filmis “Raudne Leedi.”

Head Uudised GoodNews