1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. AVASTAMA! Energia avastuskeskus ootab perepäevadele
AVASTAMA! Energia avastuskeskus ootab perepäevadele

AVASTAMA! Energia avastuskeskus ootab perepäevadele

energia avastuskeskusTallinnas, sadama veerel ja Vanalinna väravas, asuv Energia avastuskeskus kutsub peresid põnevat ühistegevust pakkuvatele suvistele perepäevadele alates 20. ja 21. juunist. 

Sel suvel toimuvad keskuse perepäevad kaks korda kuus ja need on pühendatud erinevatele teadusteemadele. Kirjeldatakse kosmose saladusi, kutsutakse toiduga mängima ning räägitakse, mis on ilu ja energia.

Esimesed, tähistaevateemalised, perepäevad toimuvad juba sel nädalavahetusel, 20. ja 21. juunil. Lisaks keskuse enam kui sajale eksponaadile erinevatel loodus- ja reaalteadusi selgitavatel teemadel, saavad pered neil päevil vaadata põnevat planetaariumifilmi „Tähetolm ja Päikese pere“, pere väiksemad saavad planetaariumiprogrammis „Tähejänku“ teada, millest on Kuu tehtud ning kes on kuujänesed, läeb välku ja „Juuksed püsti“ demonstratsiooni.

4. ja 5. juulil räägitakse „iluteadusest“ mitmete põnevate kosmeetikakeemiat puudutavate töötubade ning keskuse demonstratsioonide ja programmidega. 18. ja 19. juulil saab perepäevadel avastada heli ja muusika maailma.

 1. ja 2. augustil kutsutakse peresid avastama toidu ja tervisega seotud teadust ning 29. ja 30. augustil valmistatakse lapsi ette pikaks kooliaastaks energiateemadele pühendatud perepäevadega.

 Perepäevade tegevused viiakse läbi nii eesti kui vene keeles.

Täpsema kava leiab SIIT ja SIIT

Energia avastuskeskus on põnevaid „käed külge“ teadusnäitusi ja programme loov külastuskeskus, mis taasavati põhjaliku renoveerimise ja täieliku ekspositsiooniuuenduse järel täpselt aasta tagasi. Esimesel taasavamise järgsel aastal külastas keskust enam kui 102 800 inimest.

Energia avastuskeskuse asutajateks on Eesti Energia AS, Tallinna linn, Tallinn Tehnikaülikool ja AS Tallinna Soojus.

Head Uudised GoodNews