1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Baarmenid võistlevad poolesajatuhande dollari nimel
Baarmenid võistlevad poolesajatuhande dollari nimel

Baarmenid võistlevad poolesajatuhande dollari nimel

Üleilmselt tuntud tekiilabränd Altos korraldab sel sügisel baarmenite ja baaridaamide võistluse „The Tahona Society Collective Spirit“, mille käigus otsitakse rohelisi ideid ja algatusi, mis aitaksid muuta tänapäeva baarikultuuri senisest rohkem jätkusuutlikumaks. Novembris Mehhikos toimuvale finaalvõistlusele pääseb ühtekokku 10 baarmenit üle maailma, kellest parim pälvib oma idee elluviimiseks 50 000 dollari suuruse rahalise toetuse.
Konkursile on teretulnud ideed ja ettepanekud, mis aitaksid muuta seni baarides kasutusel olevad tööprotsessid rohkem keskkonnasõbralikumaks, parandaksid baaris töötavate inimeste tervist ja heaolu ning kaasaksid igapäevategevustesse rohkem kohalikke kogukondi ja elanikke.
„Asi pole ainult raha võitmises, vaid koos tegutsemises – üheskoos parema ja jätkusuutlikuma baarikultuuri loomises,” sõnas Altose kaubamärgi juht Eestis Sulev Kirst. „Loodan, et ka eestlastel jagub võistlusele esitamiseks palju rohelisi ideid, millele juba novembris finaalis tuliselt kaasa elada.“
Lisaks eestlastele pistavad võistlusel omavahel rinda baarmenid ja baaridaamid Lätist, Leedust, Poolast, Itaaliast, Inglismaalt, Mehhikost, Jaapanist ja Lõuna-Aafrika Vabariigist.
Rahvusvahelisel baarmenite ja baaridaamide võistlusel osalemiseks tuleb saata kiri 24. septembriks aadressile Sulev.Kirst@Pernod-Ricard.com, koos 2-3 lausest koosneva võistlusidee kirjeldusega ning märkida, millisesse kategooriasse võiks antud idee sobituda. Projekti detailsemad tutvustused toimuvad 30. septembril ja 1. oktoobril Riias.
Kokku valitakse üle maailma välja 10 finalisti, kellest võitja kuulutatakse välja novembris Mehhikos toimuval finaalvõistlusel. Võistluse peaauhinnaks on 50 000 dollari suurune rahaline toetus, mida saab võitja kasutada oma projekti elluviimiseks. Võiduidee autorist saab ka aastaks Tahona Society ja Altose kaubamärgi saadik. Võistluse kohta saab rohkem lugeda aadressil https://www.tahonasociety.com/.