1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. BALTIC SESSION 2015 4. PÄEV! Witness The Beauty Ilupäeva eelvoor toimub täna Ülemiste Keskuses
BALTIC SESSION 2015 4. PÄEV! Witness The Beauty Ilupäeva eelvoor toimub täna Ülemiste Keskuses

BALTIC SESSION 2015 4. PÄEV! Witness The Beauty Ilupäeva eelvoor toimub täna Ülemiste Keskuses

Avoid Dave
Avoid Dave

Tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session 2015 kogub tuure, käes on selle suurepärase nädala neljas, ilu päev, ja see toob Ülemiste Keskusesse “Witness the Beauty” eelvooru, mis vältab neljapäeval 8. oktoobril kella 13-st kella 19-ni. Parimad edasipääsejad maanduvad pühapäevasele lõppüritusele Nordea Kontserdimajas. Järgnevalt tutvustavad korraldajad toimuvat ja tegijaid.

Iluloojad on võistlustules kahel päeval

Kaheksandat aastat järjest toimuva Baltic Sessioni raames leiab juba kolmandat aastat aset ka meigikunstnike, juuksurite ja disainerite omavaheline konkurss. Selle eesmärgiks on panna kokku oma ala spetsialistid: juuksur, meikar ja disainer. Kolme erineva ameti koostöö annab võimaluse luua terviklike kompositsioone ja teha kunsti hoopis teisel tasandil.

Korraldajad ootavad võistlema 5-liikmelisi võistkondi, kuhu kuuluvad jumestuskunstnik, juuksur, stilist/disainer ning 1 mees- ja 1 naismodell. Võistlusel on kaks eraldi kategooriat: amatöörid ja professionaalid, kusjuures viimasteks loetakse jumestuskunsti- ja juuksurikoolide õpilasi, lõpetanuid kui ka tegutsevaid juuksureid.

Baltic1

Võistlus toimub kahe etapina – eelvoorud ja finaal. Ilupäeva eelvoorud toimuvad 8.oktoobril Ülemiste Keskuses, ürituse finaal leiab aset 11.oktoobril Nordea Kontserdimajas, kuhu on oodata üle 3000 pealtvaataja. Ilupäeva ühe korraldaja Gerly Tuuri sõnul on eelvoorus võistlemas 12 tiimi umbes saja liikmega. Mullu võttis võistlusest osa 8 tiimi enam kui poolesaja võistlejaga.

Eelvooru võistlus teemaks on “Karneval”. Teema tõlgendamine on iga tiimi vaba valik, piiranguid pole, kasutada 100% loovust ja üle-võlli-ideesid. Seejärel astuvad kõik valminud tööd üles moeshow`l, kus töö autorid esitlevad ja iseloomustavad oma tööd. Mõlemast kategooriast valitakse välja 2 võistkonda, kes pääsevad edasi finaali, lisaks pääseb sinna ka 1 publiku lemmik. Lisaks on kõigile pealtvaatajatele meeldejääv programm. Võistlema on oodatud kõik huvilised. Võitjaid pärjatakse rohkete auhindadega ürituse partnerite poolt, millega kaasneb au ja kuulsus moemaailma tegijate seas.

Kätt proovivad ka tõusvad tähed

Ilupäeval Witness the Beauty saab põnevusega uudistada erinevaid avatud bokse ning lasta endale teha täiesti tasuta ilus soeng või make-up. Nimelt on kohal Aili Natus, kelle lemmikhobi on patsipunumine. Aili on õppinud iseiseisvalt ning täiendab ennast pidevalt uute nippidega, mida näitab kõigile soovijatele ka Ülemiste keskuses.

Baltic2

Soengumeistritest tuleb kohale ka 18-aastane Võru tüdruk Marleen Kaur. “Huvi patside punumise vastu tuli mul täiesti ootamatult. Tegelema hakkasin sellega intensiivsemalt umbes kaks aastat tagasi. Patside punumist õppisin ja õpin peamiselt piltide ja videode abil. Olen teinud mõned korrad soenguid nii fotosessioonide jaoks kui ka lõpetamisteks,” räägib ta endast.

Kes aga soovib endale imeilusat meiki Maybelline’i toodetega, siis tulemas on kaks iluvaldkonna tõusvat tähte – Kristiin Leht ja Reelika Reimann! Mõlemad neiud on ennast koolitanud IMC (International Makeup Centre) poolt ning tegutsevad iluvaldkonnas. Kristiin teeb kõike südamega ning on igapäevaselt ümbritsetud iluga igal võimalikul moel. Reelika aga on juba noorest east saati tundnud huvi jumestamise vastu ning on avatud uutele väljakutsetele. Kõiki, kes teevad endale soengu või ilusa make-upi, ootab ees kingitus Garnier Fructise poolt! Ilupäevalt Witness the Beauty leiab igaüks midagi põnevat vaatamiseks, kuulamiseks ja proovimiseks!

Zürii on tähelepanu vääriv

Žüriis on oma ala parimad Jane Ibrus, Lana Vallo, Iiris Janvier, Lucine Ayanian ning selle aasta säravateks õhtujuhtideks on Norman Salumäe ja Heti Tulve.

Baltic3

Iris Janvier on nii disainer kui ka kodumaine moemaja, kus igas disainitud esemes põimuvad modernsus, funktsionaalsus ning suure hoolega läbi mõeldud detailid. Brändi filosoofiaks on luua stiilseid naisteriideid taskukohaste hindadega, mis oleksid ühtaegu klassikalised ja uuenduslikud. Vastandite omavahelise sümbioosi loomiseks sulatatakse traditsioonilised rõivaelemendid meisterlikult kokku uute tehnoloogiate ja luksuslike kangastega.

Jane Ibrus on pikaajalise kogemusega koolitusjuuksur ja jumestaja, kes on 16 aasta jooksul saavutanud märkimisväärseid tulemusi. Janel on Beauty 4U Ilusalong ning ta on koolitaja firmas Cutrico Hair, tegeledes brändidega Kc Professional, IdHair, Sexy Hair ja Envie. Ta on osalenud show`del Taanis, Lätis, Leedus ja käinud ennast täiendamas lisaks eelpool mainitule ka USA-s.

Lana on meigikunstnik, kes spetsialiseerub ilu-, moe- ja reklaamivaldkonna jumestusele. Oma 12-aastase karjääri jooksul on ta teinud koostööd tippfotograafide, režissööride, disainerite ja tuntud kosmeetikatootjatega nii Eestist kui ka väljaspoolt Eestit. Alates aastast 2008 pakub Lana rajatud meigikool “Glow International Make-up School” laias valikus koolitusi nii algajatele, kui ka edasijõudnutele. Jumestus ja ilu loomine pole tema jaoks pelgalt amet, vaid ka tema suurim kirg.

Lucine Ayanian on moeblogija, stiiliaktivist ja turundusespetsialist. Ta blogib kõigest huvitavast, mis moemaailmas toimub läbi oma vaatevinkli, avaldades ka oma arvamust. Nii et kui soovite inspiratsiooni, kuidas seelikuid ja kleite kanda, siis Lucine’s blogist saab kindlasti omajagu ideid.

Õhtujuhid on tuntud-teatud

Heti Tulve räägib oma tegemisest järgmist: “Oma elus olen kokku puutunud nii lava peal kui lava taga olemisega, ürituste juhtimise kui ürituste korraldamisega. Kunagine varajane modellitöö kogemus andis palju esinemisjulgust ning huvi moe-¬ ja ilumaailma vastu. Professionaalse erialana olen ülikoolis omandanud sotsiaaltöö valdkonna, mis pole küll otseselt minu valitud tegevusvaldkond kordagi olnud. Samas on minu töö olnud alati inimestega suhtlemine. Momendil on minu põhifookuses väikese poja Samueli kasvatamine, kuid hoian ennast pidevalt kursis Eestis toimuva moe- ja iluteemaatikaga ning olen kaasatud mõningatesse projektidesse konsultandi rollis.”

Baltic4

Heti kaaslane õhtujuhina on särasilmne Norman Salumäe, kes tegutseb mitmel rindel – peale ansamblis August Hunt laulmise õpib ta ka kokandust ja on kõva jalgrattur. Norman ise on muusikaga kokku puutunud väikesest peale. Praegune WAF-i koori liige hakkas koorilauluga tegelema juba viieselt Lasteekraani Laulustuudios. Peale koori on ta ka bändi August Hunt solist, kes on mitmel korral osalenud konkursil Eesti Laul. Norman on laulnud ka muusikalides, millest nimekaimad on “Grease”, “Kevadine ärkamine” ja “ABBA”.

Festivalil löövad kaasa tuntud muusikud

Marilyn Jurman, Liis-Marii Vendt ja Peter Põder moodustavad siira sõpradest koosneva trio, kus kohtuvad armastus muusika vastu ja vabadus eksperimenteerida. Repertuaaris on kõigi kolme lemmiklood ning ka omaloomingut. Liis-Marii viiulil ja erinevatel löökpillidel, Peter kitarril ja Marilyn mikrofoni taga toovad lavale nii oma lemmiklugusid kui ka omaloomingut. Muusika sünnib laval — südames olemas olevast või täiesti uuesti.

Tuuli Rand on lõpetanud Kuressaare Gümnaasiumi ja Georg Otsa nimelises Muusikakooli laulu erialal. Tuuli on soul’i ja elektroonilise muusika tõeline staar. Tema mahe hääl, särav naeratus ja kiirgav energia ei puudu kunagi tema esitlustest. Akustilises esitluses võib kuulda nii mõnegi laulu tema laiahaardelisest muusikalisest valikust. Tuuli tegeleb sooloprojektiga Windy Beach ning lööb ühtlasi kaasa selliste bändide koosseisus nagu Funkifize, Söörömöö ja Vöörad. Tuuli Rand Trio mõnus muusikavalik koosneb erinevatest poplugudest, mille vahele on segatud natukene hoogsamat jazzi. Eklektilises repertuaaris on kindasti igaühele midagi meeldivat. Tuuli Rand trio on koosseisus vokaal, kitarr ja flüügelhorn.

Tšellokvartett C¬-JAM on unikaalne kooslus meestest, kes ei karda avardada piire ja püstitada endale enneolematuid väljakutseid. Et nautida fantastilist muusikat, mille iga sõõm on ülimalt väärtuslik, peab seda oma kõrvaga kuulma ja oma silmaga nägema. C-Jamis on ühendatud klassikaline keelpillikvartett, improvisatsiooniline big¬band, metalne ja kaasakiskuv rock-muusika, tundlik ning emotsionaalne tšellokõla. Kavasse on valitud kirev bukett teoseid maailma erinevate stiilidest ja muusikast — repertuaari  kuulub teoseid sellistelt heliloojatelt nagu Lloyd Webber, Lennon/ McCartney, Anderson/ Ulveus, Rein Rannap, Valgre jne ning seadeid ansamblite Bon Jovi, Status Quo, Abba, Queen, ELO ja paljude teiste repertuaarist. Koosseisu kuuluvad Pärt Tarvas, Levi-¬Danel Mägila, Margus Uus ja Tõnu Jõesaar

Esinejate seas on ka palju noori

Annabel on Tartust päris noor neiu, kes oli Eesti otsib superstaari kuuenda hooaja finalist. Muusika, mida ta esitab on pop-soul ning r¹n¹b. Kitarril saadab teda Miikael J. Tamm.

Avoid Dave on Eesti oma elekrooniline pop/soul tantsumuusika grupp. 2014 märtsis ilmus digitaalselt nende esimene EP, “Erasing Frames”, 2015 aprillis ilmus nende esimene täispikk album, “Insert Title”, mis kõrgus ka plaadimüügi edetabelites. Pärast plaadi välja andmist on ansambel välja andnud ka 3 muusikavideot lugudele “What About Me?”, “Fantasy” ja “Inner Circles”. Nende kontsertid on vahetud ja energilised, mis oma hüpnootiliste harmooniate ja rütmidega ei jäta külmaks noor ega vanu.Täiskoosseisus on liikmeteks:Taavi Paomets, Kristel Aaslaid, Martin Petermann,Joonas Mattias Sarapuu, Seekordse ürituse raames astuvad nad üles akustilise kavaga natuke minimeeritud koosseisus, kuid kuulamist on sellegipoolest rohkem kui küll.

Vokaalansambel Gama 2 koosneb Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilastest, kes alustasid tegutsemist vähem kui aasta tagasi. Ansambli väljakutseks on esitada nõudlikku repertuaari a capella. Oma esimesel ülesastumisel, milleks oli üleriigiline Alo Mattiisenile pühendatud koolinoorte vokaalansamblite konkurss, saavutati segaansamblitekategoorias 2. koht ning Viimsi JazzPopFestil saavutati 2.-3. koht. Ansambli juhendajaks on GAG gümnaasiumiosa õppejuht ja muusikaõpetaja Moonika Tooming. Ansambli liikmed on Anett Tamm, Rebecca Tamm, Angelika Antte Antsmäe, Khris¬Marii Palksaar, Marianne Leibur, Paul¬ Hendrik Piho, Karl Vilhelm Valter, Robert Nõmmann, Brett Johannes Hankewitz, Markus Tamm.

Dream Team räägib enda eest

Sellel aastal lisab sündmusele särtsu Dream Team, kuhu on valitud Eesti tuntud inimesed, kes panevad ennast proovile täiesti uues ametis ja võtavad osa võistlusest. Tiimi kuuluvad Tõrvast pärit superstaarisaate superfinalist Gertu Pabbo, näitlejanna ja lauljatar Kristel Aaslaid, Nõmme Kalju jagpalliklubi poolkaitsja Karl Mööl, Estonian Blogersite kolmik, kuhu omakorda kuuluvad noored ja aktiivsed moe- ja elustiili blogijad Kristin Kätt, Mai-Liis Paenurm ja  Kristiina Jeromans, ning miss Kertu Roosla. “Minu iluteadlikkus laienes kõvasti

Miss Raplamaa 2012 konkursiga, mille suutsin tollal eneselegi uskumatult võita. Ja nagu ühele korralikule tiitlivõidule kohane, järgnes sellele palju huvitavaid pakkumisi ning kontakte. Olen teinud fotoshuutidel ja showdel koostööd järgmiste nimedega: Nymf, Kriss Soonik, Bastion, Photopoint, Bank of Models, Delfi, Kaupo Kikkas, Egert Kamenik ja paljud teised. Muidu oman aga üsna pikka kaitseliitlase staaži, õpin kosmeetika erialal, töötan reklaamiagentuuris Tank ning vabal ajal mängin discgolfi,” räägib Kertu endast.

Kaheksandat aasta järjest toimuv JJ-Street Baltic Session kujutab endast nädala jagu meelelahutussündmusi ja võistluste seeriaid — seintepuhastusaktsioonid, ilupäev Witness the Beauty, Urban Kirbuturg, Vogue Ball, tänavakunstisündmus Street Art Jam, erinevad peod ja tantsukoolitused maailma staaridega. Festival kulmineerub finaalpäevaga Nordea Kontserdimajas, kus astuvad üles nii Eesti kui välismaa staarid. Tänavu toimub Baltic Session 5.-11. oktoobrini, päevade kaupa on üritused erinevates paikades üle Tallinna.

Soeta pilet finaaliks kiiremas korras, kuna sa ei taha sellest ilma jääda!

 

Head Uudised GoodNews