1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Dave Bentoni kontsert “Golden Classics” tõi südametsse igihaljad lood
Dave Bentoni kontsert “Golden Classics” tõi südametsse igihaljad lood

Dave Bentoni kontsert “Golden Classics” tõi südametsse igihaljad lood

30. novembril toimus Salme Kultuurikeskuses muusik Dave Bentoni ja tema sõprade galakontsert “Golden Classics”, kus kõlasid laulud läbi erinevate ajastute nii Eesti kui välismaistelt artistidelt.

Laval esinesid Dave Benton oma tütre Sissiga, Eesti üks tuntumaid lauljaid Karl Madis, laulja, helilooja ja muusikaliartist Kelli Uustani, Kuuba päritolu muusik Jesus Montero, paljude tiitlitega pärjatud maailmanimega ladina tantsude meistrid Valeria ja Anton Semenovid Moskvast ning tantsukavaga ka teine Dave tütar Lisa. Kahjuks ei saanud kontserdile tulla mitmekülgne interpreet, helilooja ja kitarripedagoog Boris Bagger Saksamaalt.

Nagu kontserdi nimetuski ütleb, kõlasid Salme Kultuurikeskuse laval klassikalood, mis on meeles läbi paljude põlvkondade. Dave Benton esitas Glenn Milleri „In the Mood”, Frankie Valli “Can`t Take My Eyes Off Of You”, Tom Jonesi “Delilah”, ansambli The Beatles loo “Hey, Jude”, Stingi “Fragile” ning Eric Claptoni “Tears In Heaven”, mitmete artistide esituses kõlanud “Somewhere Over The Rainbow” ning Frank Sinatra  “Just The Way You Look Tonight”.

Dave`ilt kõlasid ka mitmed ühislood, koos Kelli Uustaniga esitas ta Joe Cockeri loo “Up Where We Belong”, Karl Madise suupillimängu saatel laulu Harry Belafonte “Try To Remember” ning koos Jesus Monteroga ja tantsijatega Andres Bocelli “Quisas, Quisas, Quisas”. Dave, Karl ja Jesus esitasid tantsijate toel ka ühiselt populaarse “Besame Mucho.”

Dave tütar Sissi tõi kuulajate ette Jaak Joala “Kui mind kutsud sa”, Etta Jamesi loo “At Last” ja “Somethings Got A Hold On Me”, Lisa tantsuloo saatel Adele versiooni loost “To Make You Feel My Love” ning koos Kelli Uustaniga Barbra Streisandi ja Donna Summeri dueti “Enough Is Enough/No more tears”.

Karl Madiselt kõlasid igihaljas “Saaremaa valss”, Raimond Valgre “Sinilind” ja “Pärnu Ballaad” ja Louis Amstrongi “What A Wonderful World”. Kelli Uustani esitas Raimond Valgre loo “Muinaslugu muusikas”, Vaya Con Diose “Ney, Nah, Nah, Nah”ja Barbra Streisandi “People”. Jesus Montero esituses kõlasid “Guantanamera” ja “Historia de un Amor”. Ühislauluna laulsid kõik artistid jõululaule “Let it snow”  ja “Feliz Navidad”. Paljusid laule ja lauljaid saatis energiline tantsuduo Val&Anton. Kontsert tõestas taas, et klassika oli, on ja jääb surematuks.

Head Uudised GoodNews