1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Eesti jäätiselegend Onu Eskimo tähistab pühapäeval 103. sünnipäeva
Eesti jäätiselegend Onu Eskimo tähistab pühapäeval 103. sünnipäeva

Eesti jäätiselegend Onu Eskimo tähistab pühapäeval 103. sünnipäeva

Evald Roomale Onu Eskimo jäätiste üleandmine
Evald Roomale Onu Eskimo jäätiste üleandmine

6. juulil täitub Eesti jäätisetööstuse legendaarseimal härrasmehel Evald Roomal ehk Onu Eskimol 103. eluaasta. Sünnipäeva puhul võtab Evald Rooma külalisi vastu kodus, kus kõik soovijad saavad enda õnnesoovid edasi anda.

„Onu Eskimo sünnipäev on alati kogu Balbiino perele suursündmuseks. Evald Rooma on ju legend, kes õpetas eestlased külma maiust sööma ja head koorejäätist armastama. Mul on südamest hea meel, et Onu Eskimo panust Eesti jäätisetööstusesse hinnatakse üha rohkem. Just Onu Eskimo retseptidest inspireeritud koorejäätised on vaieldamatult ühed kõige armastatumad Balbiino sortimendis. Ka selle aasta uudistoode, Onu Eskimo retseptist pärinev vaarika koorejäätis on tarbijate südamed vallutanud just nagu Onu Eskimo isegi,“ ütles Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk.

Evald Rooma sünnipäeva puhul on Tartu Kaubamajas asuvas Onu Eskimo jäätisekohvikus terve päev kaks jäätisepalli ühe hinnaga, samuti on Balbiinol jäätisekohviku juures varuks mitmeid magusaid üllatusi. Nii Tartu, Tallinna kui Pärnu Jätsiabist saab pidupäeval kaks Onu Eskimo koorejäätist ühe hinnaga.

„Nii nagu Onu Eskimo on enda koorejäätistega täitnud tuhandete maiasmokkade unistused, tahab Balbiino vastutasuks täita Onu Eskimo soovid ja unistused. Vaatamata oma kõrgele eale, on Evald väga vitaalne ja soovib maailma asjadega kursis olla. Selleks, et Evaldil oleks seda lihtsam teha, on Balbiinol sel aastal varuks üllatus, mille pühapäeval Evaldile üle anname,“ ütles Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk.

AS Balbiino on ainus Eesti jäätisetootja, kellel on BRC toiduohutuse ja kvaliteedijuhtimise sertifikaat. AS Balbiino põhineb 100% Eesti kapitalil, kuulub NG Investeeringute gruppi ja annab tööd ligi 300 inimesele. Lisaks jäätise tootmisele tegeleb AS Balbiino külmutatud ja jahutatud toodetega. AS Balbiino impordib ja vahendab külmutatud köögivilju, marju, kulinaariatooteid, kala ja liha.

Head Uudised GoodNews