1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Eesti Kunstimuusemi Muuseumitöötaja stipendiumi pälvis konservaator Sirje Alter
Eesti Kunstimuusemi Muuseumitöötaja stipendiumi pälvis konservaator Sirje Alter

Eesti Kunstimuusemi Muuseumitöötaja stipendiumi pälvis konservaator Sirje Alter

Enn Kunila, Sirje Alter, Sirje Helme Foto: EKM
Enn Kunila, Sirje Alter, Sirje Helme
Foto: EKM

Eesti Kunstimuuseumi Muuseumitöötaja stipendiumi esimeseks laureaadiks sai Eesti Kunstimuuseumi paberalusel kunstiteoste konservaator Sirje Alter. Eesti Kunstimuuseumi Kunstisõprade Seltsi asutatud ja välja makstava stipendiumi suurus on 2000 eurot.

„Olen väga liigutatud ja tänulik, et auväärt žürii muuseumi kunstisõprade näol just mind teiste kandidaatide seast välja valis. Kuna stipendium tuli minu jaoks suure üllatusena, siis ma tõttöelda pole veel jõudnud mõelda, kuidas seda kõige paremini kasutada, küll aga meeldiks mulle oma erialast silmaringi laiendada ja külastada mõnda kunstimuuseumi Euroopas, kuhu ma pole veel jõudnud,“ ütles Eesti Kunstimuuseumi konservaator Sirje Alter.

Foto: EKM
Foto: EKM

„Sirje Alter on Eesti Kunstimuuseumi pikaajaline töötaja, kes on oma peatähelepanu pööranud tänuväärsele, ent keerulisele ülesandele – Kristjan Raua joonistuste päästmisele. Sirje Alteri stipendiumiga tunnustamisega teeme kummarduse sellele muuseumitööle, mida tehakse Eesti Kunstimuuseumi osakondades ning mis sageli publiku eest varju jääb, kuid tegelikult väga vajalik on, ” ütles Eesti Kunstimuuseumi Kunstisõprade Seltsi juhatuse esimees Enn Kunila.

“Muuseumitöötaja stipendium on tekitanud positiivset elevust Eesti Kunstimuuseumis ning saanud heakskiitvat tagasisidet meie kunstisõprade aadressil. On lausa suurepärane, et kunstisõbrad on muuseumi jaoks nii tähtsa stipendiumi asutanud ning seda nüüd igal aastal välja andma hakkavad,” ütles Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme.

Foto: EKM
Foto: EKM

Muuseumitöötaja stipendium anti tänavu välja esimest korda ning selle eesmärk on toetada Eesti Kunstimuuseumi töötajate erialast enesetäiendamist ning innustada neid uuteks tööalasteks saavutusteks oma muuseumitöös. Kokku esitati Muuseumitöötaja stipendiumile avaliku konkursi raames viis kandidaati. Algatus Muuseumitöötaja stipendiumi väljaandmiseks tuli Eesti Kunstimuuseumi Kunstisõprade Seltsi Patroonide kogu liikmelt Peeter Kangurilt. Stipendiumi laureaat kuulutati välja eile, 17. novembril Eesti Kunstimuuseumi 96. sünnipäeval.

Eesti Kunstimuuseumi Kunstisõprade Selts on loodud 2007. aastal eesmärgiga kaasa aidata kunsti arengule Eestis ja selle populariseerimisele Eesti elanike seas, Eesti kunsti tutvustamisele välismaal, sealhulgas selleks, et toetada Eesti Kunstimuuseumi näituste korraldamist välismaal ning aidata arendada Eesti Kunstimuuseumi tegevust.

Head Uudised GoodNews