1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Eesti-Läti matšil esitab hümni Hendrik Sal-Saller
Eesti-Läti matšil esitab hümni Hendrik Sal-Saller

Eesti-Läti matšil esitab hümni Hendrik Sal-Saller

14. augustil A. Le Coq Arenal peetava Eesti – Läti maavõistluse eel esitab Eesti hümni muusik ja laulukirjutaja, ansambli Smilers solist Hendrik Sal-Saller.

Sal-Saller on olnud Smilersi eestvedaja ligi 20 aastat – selle aja jooksul on ansambel avaldanud 15 albumit ning võitnud kõikvõimalikke erinevaid muusikaauhindu ning -tabeleid. Lisaks sellele on Sal-Saller aiadanud kaasa mitmete teiste lauljate karjäärile.

Jalgpallihuvilistele on hästi tuntud 2001. aastal Smilersi poolt avaldatud ja kuulsaks lauldud pala „Jalgpall on parem kui seks“. Samanimelise plaadi esitlus toimus justnimelt A. Le Coq Arenal – muude murumängude seas toimus ka karistuslöökide voor. „See käis nii, et Reim ja Kristal ja meie bänd vaheldumisi lõid peale ja olid väravas. Muidu läks hästi ja seis oli loomulikult Eesti koondise kasuks, aga meie trummar otsustas tõsiselt asjade kulgu sekkuda ning proovis üliagaralt tõrjuda viimast Kristali pealelööki. Õnnestuski – ainult et pöidla murdumise hinnaga ja siis ta sai kipsis käega pikalt trummi mängida,“ muljetab Sal-Saller.

„Mina ise aktiivselt ei mängi, küll aga toksin jalkat pojaga ja jälgin mõõdukalt suurvõistlusi – EM ja MM on kindlalt päevakavas, lisaks Meistrite Liiga ja muidugi Eesti koondise mängud. Viimati käisime naisega Wembley staadionil Meistrite Liiga finaali vaatamas – võistkonnad ei olnud küll lemmikud, aga elamus siiski!” räägib Sal-Saller ning lisab: „Huvitav seik juhtus hoopis eelmise aasta sügisel, kui olime perega Abu Dhabi ringraja kandis ning päevasel ajal, inimtühjal alal, juhuslikult Eesti koondise mängijaid sörkimas nägime. Oligi nii, et ümberringi tühjus ja vaikus – ainult meie auto sõitis ja 2 meest sinistes Eesti särkides jooksid. Lasime siis nende lähedal autol klaasid alla, karjusime „Eesti–Eesti!“ ja sõtsime edasi. Meestel võis päris sürr tunne olla – mul küll oleks olnud,“ naerab Sal-Saller.

Enne Eesti – Läti maavõistlust leiab A. Le Coq Arenal aset staadionilaulupidu, mis tähendab, et seal osalevad ligi 800 koorilauljat annavad hümni esitamisse oma panuse. Mõistagi laulavad kaasa ka tulihingelised jalgpallifännid ja muu publik. Kõik see kokku pakub ainulaadse võimalust ühiselt hümni esitada.

„Hümni esitamine on muidugi väga vastutusrikas asi. Mingit erilist kunsti mul plaanis tegema pole hakata – laulan nii, nagu on,“ kommenteerib Sal-Saller.

Eesti – Läti maavõistlus toimub kolmapäeval, 14. augustil Tallinnas A. Le Coq Arenal. Staadioni väravad avatakse kell 17, matšile eelnev staadionilaulupidu algab kell 18 ning maavõistluse avalöök tehakse kell 19.

Pääsmed on eelmüügis Piletilevis.

Head Uudised GoodNews