1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Eesti Laul 2014 alustas
Eesti Laul 2014 alustas

Eesti Laul 2014 alustas

Täna kuulutati välja Eesti Laul 2014. Tähtsaim kodumaine lauluvõistlus on tagasi ning ootab võistlema uut eesti muusikat. Eelvooru oodatakse laule kuni 9. detsembrini 2013 ning suurejooneline finaal toimub 1. märtsil 2014.

Eesti Laul 2014 produtsendi Heidy Purga sõnul on viiel järjestikkusel sügisel konkursile esitatud 721 uut kodumaist laulu. „Võistlus pakub kõigile muusikutele võimalust tutvustada oma loomingut laiemale avalikkusele. Eesti Laul on selles vallas suurima kõlapinnaga sündmus, mis on pannud aluse mitmetele edulugudele,“ rääkis Purga.

ETV meelelahutustoimetuse juhataja Mart Normeti sõnul võivad eelvoorust edasi pääsenud artistid seada kõrgeid sihte. “Möödunud hooaeg näitas, et Eesti Laulul osalemine võib tuua auhinna ka nendele artistidele, kes ei tule esimesele kohale. Näiteks Winny Puhh pääses Pariisi Moenädalale esinema just tänu Eesti Laulu fantastilisele showle,” lisas Normet.

Eesti Laul on tänaseks rahvusvahelise kõlapinnaga lauluvõistlus, millel hoitakse ka välismaal silma peal. Nii soomlased kui lätlased on oma laulukonkursi muutmiseks meid eeskujuks võtnud ning selle aasta finaali käis Tallinnas vaatamas kümneliikmeline delegatsioon Soomest. Lisaks sellele tunnevad Eesti Laulu formaadi ja lähenemise vastu huvi ka norrakad, rootslased ja isegi bulgaarlased.

„Ilmselt seisneb Eesti Laulu unikaalsus muusikalises mitmekülgsuses ja avatuses ning märgiliste huumorisketšide loomises poolfinaalide ja finaali jaoks. Eesti Laul levib nagu nakkus, mille kasulik mõju on meie peal tõendatud,“ võttis Mart Normet kokku.

Ajakava:

Heliteoseid saab konkursile esitada kuni 9. detsembrini 2013, kell 15.00.
Žürii valib nende hulgast 20 parimat ja teeb need avalikuks hiljemalt 13. detsembril 2013
Esimene poolfinaal toimub 14. veebruaril 2014
Teine poolfinaal toimub 21. veebruaril 2014
Finaal toimub 1. märtsil 2014

Head Uudised GoodNews