1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Eesti parim käsitööpalkmaja ehitaja on Veiko Palm EstNor OÜst
Eesti parim käsitööpalkmaja ehitaja on Veiko Palm EstNor OÜst

Eesti parim käsitööpalkmaja ehitaja on Veiko Palm EstNor OÜst

Veiko Palm võistlusülesannet sooritamas    Foto: Pille Laub
Veiko Palm võistlusülesannet sooritamas
Foto: Pille Laub

Juba neljandat korda toimus Räpinas käsitööpalkmaja ehitajate kutsevõistlus, kus tihedas konkurentsis selgitati välja kõige kiirem ja osavam meister, sel aastal tuli võitjaks Veiko Palm EstNor OÜst.

Teise koha pälvis Alar Lauk Hobbiton Home OÜst , kolmandaks jäi Saulerman OÜ töömees Ahto Naruski. Iga võistleja sooritas ühe ülesande, milleks oli palkmaja nurgatapi valmistamine, pinget lisas ajalimiit 35 minutit ning oskus valmistada tapp võimalikult perfektselt – kõik sisselõiked ning ebatäpsused tõid kaasa trahviminutid.

“Kõik esikolmiku sooritused olid väga kiired, täpsed ja professionaalsed,” tunnistas üks kohtunikest ja korraldajatest, palkmaju tootva Saulerman OÜ juhatuse esimees Ragner Lõbu.

“Pingutama pidin kõvasti, konkurents oli kõva,” hindas parimaks tunnistatud Veiko Palm võistluse taset kõrgeks. Meistriks ei saada üleöö, palkmaju on noor mees ehitanud juba kümme aastat. Räpinas kutsevõistlustel osaleda oli see Palmil kolmas kord.

“On tore, et võistlus on muutunud paljude võistlejate ja pealtvaatajate jaoks traditsiooniks,” kommenteeris Ragner Lõbu. “Suurt rõõmu valmistas Soome võistleja lisandumine. Nüüd võime öelda, et meie võistlus on muutunud rahvusvaheliseks.”

Lõbul jagus häid sõnu kiites nii pealtvaatajaid kui toetajaid: “Meestel oli mille nimel pingutada – nii rikkalik pole auhinnalaud veel kunagi olnud. Eriline tänu kõigile auhindade väljapanijatele.” Rekordiline pealtvaatajate hulk oli kinnituseks, et käsitööna palkmajade ehitamine pakub endiselt inimestele suurt huvi. Palkmajaehitus on Lõuna-Eestis oluline tööstusharu ja Räpinat võib palkmajaehitusfirmade tiheduse järgi pidada Eesti palkmajapealinnaks.

Ürituse korraldas Eesti Puitmajaliit, eesmärgiga tutvustada ja väärtustada palkmaja ehitaja ametit ja propageerida palkmajaehitust.

Head Uudised GoodNews