1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Eestisse tuleb Soome rokilegend Dingo
Eestisse tuleb Soome rokilegend Dingo

Eestisse tuleb Soome rokilegend Dingo

Eestisse tuleb Soome rokilegend DingoRetrolegend ja Pärnu Kuursaal pakuvad suvises Pärnus kõigile rokisõpradele muusikagurmeed, kus peaosatäitjaks on Soome rokilegend DINGO.

Rokkmuusika legend Dingo on Soome pop-rock ansambel, mis alustas tegevust aastal 1982, kui kolm tegusat ning noort muusikut otsustasid oma unistused täide viia ja moodustada bändi. Dingo liider ja vokalist Pertti Neumann mänis algselt lisaks laulmisele ka basskitarri ja oli ühtlasi laulukirjutaja. Bändi algkoosseisus figureerisid veel Jonttu Virta kitarril ja Juha „Quuppa“ Seittonen trummidel.

1984. aasta jaanuaris ilmus Dingo esimene kuulsust toonud singel „Sinä ja minä“ ning sama aasta aprillis valmis grupi esimene kauamängiv „Nimeni on Dingo“, mis püsis Soome müüduimate plaatide seas terve aasta.

1986.aastal läks ansambel teatud erimelsuste tõttu laiali ning on sellest ajast alates teinud kokku kolm comeback`i. Esimene neist oli 1993.aastal, teine 1998.aastal ja kolmas 2002.aastal.

Esimene ülesastumine uue koosseisuga toimus 2002. aasta vana-aastaõhtul Tallinnas Saku Suurhallis, kuhu Neumanni kõrvale tuli tagasi algkoosseisu bassimees Jarkko Eve. Sellest ajast ongi Dingo tuumikuks jäänud bändi liider ja solist Pertti Neumann ning bassimees Jarkko Eve. Siiski võib öelda, et Neumann on tõepoolest Dingo legendi kese ehk nagu soomlased ütlevad „Neumann on Neumann“.

Dingo on pikkade aastate jooksul andnud välja mitmeid kauamängivaid – „Nimeni On Dingo“, „Kerjäläisten Valtakunta“, „Pyhä Klaani“, „Via Finlandia“, „Purppuraa“ ning „Live“

Tuntmatest singlitest võib esile tuua „Autiotalo“, „Sinä ja Minä“, „Levoton Tuhkimo“, „Nahkatakkinen Tyttö“ ning „Elämäni Sankari“

Dingo kontsert toimub suvepealinnas Pärnus, vabas õhtus, Kuursaali Kõlakojas 4. juuli õhtul. Sissepääs avatakse kell 19:00

Dingo juhtfiguur Pertti Neumann on Pärnus esinemisest väga meelitatud ja ootab kõiki andunud fänne Kuursaali. Hoolimata sellest, et Dingo on viimastel aastatel andnud Eesti erinevates kohtades kontserte, on Pärnu Kuursaalis see esmakordne.

Dingo kontsert algab kell 22:00, kus kõlavad kõik legendaarsed ja tuntumad laulud.

Head Uudised GoodNews