1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Eestlanna võistleb maineka Peter F. Heering Sling Award konkursi superfinaalis
Eestlanna võistleb maineka Peter F. Heering Sling Award konkursi superfinaalis

Eestlanna võistleb maineka Peter F. Heering Sling Award konkursi superfinaalis

Sigrid Sarv
Sigrid Sarv

7. oktoobril toimub Berliinis maailma ühe olulisema kokteilivalmistamise võistluse Peter F. Heering Sling Award superfinaal, kus esmakordselt võistleb ka Eesti. Meie riiki esindab selle aasta konkursil oma kokteiliga O’Polo Sling baaridaam Sigrid Sarv, keda rahvusvaheline žürii valis 5 parima hulka üle kogu maailma.

Peter F. Heering Sling Award on ülemaailmne kokteilivalmistamise võistlus, kus baarmenid ja amatöörist kokteililoojad võistlevad klassikalisest Singapore Slingist inspireeritud parima kokteili valmistamises. Mullu võitis rahvusvahelise võistluse ameeriklane Michael Flannery oma kokteiliga Highland Sling.

Koos Eestiga võistlevad tänavu konkursi superfinaalis veel Kanada, Taani, Singapur ja USA. Peter F. Heering Sling Award konkursi grand finaal toimub BCB Bar Convent´il Berliinis, 7. ja 8. oktoobril. Superfinaalis hindab võistlejate tööd rahvusvaheline žürii koosseisus David Wondrich, kokteilide ajaloolane; David Rosengarten, Forbes Magazine; Heinfried Tacke,  Drinks Magazine; Réne Riis, Four Magazine; Nikolaj Brøndsted, Good Spirits Mash Group & Umami ning Fredrik Tilander, Peter F. Heering’i omanik.

Sigrid Sarv
Sigrid Sarv

Eestile auväärse koha superfinaalis toonud Sigrid Sarv tänab kõiki kaasmaalasi, kes teda konkursil on toetanud. „Ilma eestlaste moraalse toeta oleks superfinaali pääsemine pea võimatu. Tänan südamest kõiki, kes on minusse uskunud ja konkursi algfaasidest saati minu poolt hääletanud. Kui juuli lõpus pääsesin O’Polo Slingiga 17 finalisti hulka, oli seegi minu jaoks uskumatu sooritus – ja kui olen jõudnud superfinaali, oli tunne lihtsalt kirjeldamatu! Siiamaani ei suuda uskuda, et see on tõsi, kuid võin lubada, et hoian homme ja ülehomme rahvusvahelises superfinaalis Eesti lipu kõrgel“, sõnas hetkel Dubais töötav Sigrid.

Singapore Sling koktleili staarkomponendiks on legendaarne Heering Cherry liköör, mida valmistatakse Taanis kasvanud küpsetest kirssidest. Likööri valmistamiseks kasutatakse ainult naturaalseid koostisosi, sealhulgas haruldast kirsisorti Stevns, mis kasvab peamiselt Skandinaavia ilmastikus. Enne pudelitesse villimist küpseb magus kirsimaitseline liköör tammevaatides vähemalt kolm aastat. Heering Cherry likööri Eesti maaletooja on Altia Eesti AS.

OPoloSlingO’Polo Sling

  • 15 ml värsket sidrunimahla
  • 15 ml Cherry Heeringi likööri
  • 30 ml Miyagikyo Single Malt 10 Whiskeyt
  • 15 ml Martini Rosatot
  • 30 ml D.O.M Benedictine’i likööri
  • 15 ml Cointreau’d
  • 80 ml jahutatud magusat marjateed
  • 20 ml ananassimahla
  • 1 baarilusikas grenadiinisiirupit
  • 1/2 baarilusikat Fee Brothers Plum Bitterit

Kokteili autor: Sigrid Sarv

Head Uudised GoodNews