1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Endised metsavennad autasustasid kaitseministrit
Endised metsavennad autasustasid kaitseministrit

Endised metsavennad autasustasid kaitseministrit

Eesti Endiste Metsavendade Liidu juhatuse esimees Arnold Ojaste andis kaitseminister Urmas Reinsalule metsavendade teeneteristi.
Foto: Kaitseministeerium

Eesti Endiste Metsavendade Liidu juhatuse esimees Arnold Ojaste andis eile kaitseminister Urmas Reinsalule Endiste Metsavendade Liidu teeneteristi 2. klassi.

„Selle teenetemärgiga tunnustame inimesi, kelle panus metsavendluse jäädvustamise toetamisel on olnud väljapaistev,“ ütles Ojaste.

Reinsalu sõnul väärib Endiste Metsavendade Liidu töö okupatsioonivõimu vastu relvaga võidelnud inimeste toetamisel ja nende mälestuste jäädvustamisel tunnustust ja toetust.

“Pean tähtsaks, et ei unustataks inimesi, kes kaitsesid oma perekondi ja iseennast võõrvõimu vägivalla vastu, lootuses Eesti iseseisvuse taastamisele,” lausus Reinsalu.

Teeneteristiga tunnustatakse endisi metsavendi ja metsavendluse toetajaid ning kodanikke, kes on üles näidanud hoolt ja ettevõtlikkust metsavendluse jäädvustamisel.

Kaitseminister arutas kohtumisel Eesti Endiste Metsavendade Liiduga tulevast koostööd ja metsavendade tunnustamist.

Eraldi käsitleti metsavendluse ajalugu käsitleva andmebaasi loomist, tunnustuse avaldamist endistele metsavendadele ning nende toetajatele, samuti ettepanekuid Vene vägede väljaviimise 20. aastapäeva tähistamiseks 31. augustil 2014.

Head Uudised GoodNews