1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Ene Ergma tänas Riigikogus UNICEFi laureaate
Ene Ergma tänas Riigikogus UNICEFi laureaate

Ene Ergma tänas Riigikogus UNICEFi laureaate

Foto: Toidupank
Foto: Toidupank

Riigikogu esimees Ene Ergma täna Riigikogu Valges saalis toimunud The United Nations Children’s Fundi (UNICEF) tänuüritusel heategijaid.

Ergma ütles kirjanik Oscar Wilde’i tsiteerides, et inimesi ei saa heaks muuta parlamendis vastuvõetud seadustega. „Mina lisaksin sellele lausele – kuid parlamendis sobib suurepäraselt inimesi nende heade tegude eest kiita!“ ütles Ergma.

Ta lisas, et head teod ei peaks jääma varju. „Neist tuleb rääkida, nii annavad need paljudele inimestele inspiratsiooni,“ ütles Ergma selgitades, et UNICEFi Sinilinnu aastapreemia tänusündmust on Riigikogu võõrustanud juba 10 aastat.

UNICEFi 2013 Sinilinnu-aastapreemia laureaadid on: Eesti Toidupank, Eesti Noorsootöö Keskus, Raadio 4, Eesti Skautide Ühing, Anna Levandi, Marek Lindma, Maarika Paun, Elo Paap, Monika Liiv, Rita Ternos, Anne Teigamägi, Hele Riit-Vällik.

UNICEFi hõbedase tänumedali laureaat 2013 on Pieter Boerefijn. Ta on hollandi päritolu Eesti ühiskonnategelane ja humanitaarabi vahendaja, kes rajas 2010.aastal Eestis Toidupanga, mis jagab vähekindlustatud inimestele toitu.

Vaata fotosid sündmusest SIIT!

Head Uudised GoodNews