1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Festivali Punk’n’Rolli esimesed esinejad teada
Festivali Punk’n’Rolli esimesed esinejad teada

Festivali Punk’n’Rolli esimesed esinejad teada

Eesti suurim pungifestival Punk’n’Roll toimub tänavu 12.-13. juulil Tartus Raadi mõisapargis. Kahepäevane subkultuurisündmus pakub läbilõiget Eesti punkansamblite paremikust, lisaks valikut esinejaid Soomest, Venemaalt ja mujaltki. Lisaks kõike muud, mis ühe korraliku pungifestivali juurde käib.

Peakorraldja Taavi Karu selgitab: “Festivali 15nda juubeli puhul proovime publikule pakkuda lisaks heale muusikale ka palju muud huvitavat nii festivali alal kui mujal Tartu linnas. Lisaks ööklubile on tulemas ka näiteks maleturniir ja jalka, ning nii mõndagi huvitavat veel.”

Esimesed kodumaised esinejad on Eesti pungi patriarh J.M.K.E., võimalik, et parim kaasaegne kodumaine punkansambel, karmikõlalist, crust/d-beat punki viljelev Tartu nelik Project Dekadenz, stand-up komöödiat kaasakiskuvate viisidega ja põimiv Saaremaa punt Punkentsefaliit, kodumaist grindcore’i, mis siinses pungiskenes viimastel aastatel ausse tõusnud, väärikalt esindav keeristorm False Pregnancy ning Tartu veteranbänd Nyrok City eesotsas karismaatilise solisti Peeter Pasaga.

“Eesti punk on viimastel aastatel järjest värvikamaks muutunud ja proovime ka festivalil välja tuua läbilõike sellest, kui erinevalt on võimalik punki panna.
Kindlasti leiab igaüks sealt just endale meelepärase variandi.” sõnab Karu.

Esimesteks väljakuulutatud väliskülalisteks on hardcore punki küttev Distress Venemaalt, mille ärakeelamist olla kuuldavasti soovinud ka Vladimir Putin isiklikult, meloodilist pungi ja rock’n’rolli sulamit mängiv Hasta La Vista Social Club Soomest ning kaks punti kandist mis pole päriselt Soome ega Venemaa – Karjala skene juhtivad jõud, massiivset crustpunki publikusse paiskavad Antimelodix ja Minuala.

Alates aastast 1998 toimuv Punk’n’Roll on Eesti suurim ja vanim punkrokkmuusikale pühendatud festival. Punkaritele on see sama, mis Hard Rock Laager raskerokisõpradele.

Head Uudised GoodNews