1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Filmi arvustus! Jack Sparrow võib küll väsida aga alla ei anna
Filmi arvustus! Jack Sparrow võib küll väsida aga alla ei anna

Filmi arvustus! Jack Sparrow võib küll väsida aga alla ei anna

Mis võiks olla ühisnimetaja teemapargi atraktsioonil, populaarsetel mänguautomaatidel ja lihtsalt Halloweeni kostüümil? Muidugi Kariibi mere piraadid!

Kes vähegi filmimaailmal on silma peal hoidnud, siis pole tähelepanuta jäänud see, et äsja jõudis kinodesse viies film, kus võib taaskord piraate seiklemas näha.

Kariibi mere piraadid jätkavad sõitu vana rasva peal

Kapten Jack Sparrow seiklused uues filmis, „Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks“, on üle kogu maailma ettearvatult väga populaarseks osutunud. Kuigi, arvestades seda et kogu saaga on kestnud juba alates 2003. aastast, on loogiline, et tõsihingeliste fännide kõrval on ka neid, kelle arvates ei ole Kariibi mere piraatide viies osa varasemate filmidega samas liigas. Ja ei saa eirata tõsiasja, et tundub nagu uus film käiks täpselt samadel radadel, kus varasemalt. Kuigi sarnasena tunduvaid momente on laenatud väga paljudest filmidest, nagu näiteks „Kiired ja vihased“ ning „Lõuad“, siis eriti palju paralleele saab tõmmata just sarja esimese filmiga: „Kariibi mere piraadid: Musta pärli needus“.

Nagu esimeses osas, on olemas neetud meeskond ja kuigi Orlando Bloomi poolt kehastatavat Will Smithi ja Keira Knightley poolt kehastatavat Elizabeth Swani on näha vähem, kui loota võiks, pole linateost esiarmastajapaarist ilma jäetud – selle rolli on üle võtnud Willi ja Elizabethi poeg Henry ning astronoom Carina. Muutunud pole ka pöörase kapten Jack Sparrow seiklused, kuigi terava ütlemisega ning kentsakas piraat on aastate jooksul oma võlu tublisti kaotanud ning see, mis varem kinosaalide kaupa inimesi naerma ajas, tundub nüüd pigem naeruväärne ning vahel lausa piinlik. Sparrow tegutsemine piraadikaptenina on sama omakasupüüdlik ja egoistlik kui varasemalt ning nagu varasemalt, kaotab ta ka nüüd selle tõttu oma kaaslasi, kes talle mingi ime läbi siiani ustavaks on jäänud. Kuid muidugi ei jäeta teda igaveseks üksi ja vana meeskond on ruttu tagasi, et taaskord kedagi hukkamiselt päästa ja taaskord minna maailma lõppu, et mingi vajalik asi, sedakorda on selleks Poseidoni kolmhark, üles otsida. Aga kui sarja esimene osa sai nii publikult kui ka kriitikutelt kiita, siis hoolimata viienda osa sarnasusest esimesele, on viimane pigem nahutada saanud.

Filmidest kõrini? Piraadid on end ka mujal sisse seadnud

Kui Rotten Tomatoes hindab filmi 68% vääriliseks, mis polegi kogu frantsiisi kõige halvem tulemus, siis Katariina Rebane ütleb oma arvustuses otse: „Disney võiks lõpuks alla anda, vaesed vanad piraadid rahule jätta ja frantsiisi magama panna.“

Võibki vist kokkuvõtvaks öelda, et on neid, kelle jaoks võinuks Kariibi mere piraatide filmide tootmine juba tükk aega tagasi lõpu leida, kui ka neid, kes läheksid kinodesse vaatama ka saaga viieteistkümnendat filmi. Disney Worldi atraktsioonist alguse saanud ideed on kasutatud samas hulga laiemalt, kui arvata võiks. Muidugi veedavad tõsihingelised fännid hea meelega aega piraatide seltsis ja seda isegi siis, kui filmide sisu on nõrgaks jäänud. Piraatidega seotud meelelahutust leiab igal moel: vanu filme üle vaadates, casino poolt pakutavate mängudega oma aega täites, olgu siis selleks slotimängud mänguautomaatides, arvutiekraanil või mobiiltelefonides, lõbustuspargi atraktsioonil sõites või kinosaalis popkorni mugides.

Tegemist on reklaamartikliga! 

Head Uudised GoodNews