1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. FILMIFESTIVALI FILMITURG I Tartu Filmifond osaleb Cannes´i filmifestivali filmiturul
FILMIFESTIVALI FILMITURG I Tartu Filmifond osaleb Cannes´i filmifestivali filmiturul

FILMIFESTIVALI FILMITURG I Tartu Filmifond osaleb Cannes´i filmifestivali filmiturul

Cannes´i filmifestivali rahvusvaheline filmiturg “Marché du film” toimub sel aastal esmakordselt ainult online´is 22.-26. juunini. Tartu Filmifond osaleb virtuaalsel filmiturul koos Eesti Filmi Instituudi, Pimedate Ööde Filmifestivali, North Star Film Alliance´i ja Viru Filmifondiga. 26. juunil on virtuaalses Eesti paviljonis fookuses filmifondid – filmiturul tutvustatakse nii riiklikku filmifondi Film Estonia kui ka regionaalseid filmifonde Tartu Filmifond ja Viru Filmifond. Tartu Filmifondi esindavad filmiturul Tartu Loomemajanduskeskuse ja Tartu Filmifondi juht Kristiina Reidolv ja välissuhete juht Inga Koppel, kes tutvustavad nii filmimise võimalusi Tartus ja Tartumaal kui ka Tartu Filmifondi tagasimakse süsteemi 20% ulatuses piirkonnas tehtud kulutustelt.

Tartu Filmifondi projektijuht Inga Koppel: “COVID-19 kriis, mis on räsinud kogu globaalset filmitööstust, on samas andnud tõuke innovatsiooniks ja uute digitaalsete lahenduste väljatöötamiseks. Virtaalne filmiturg annab võimaluse ka väiksematel filmimaadel ja regioonidel end paremini nähtavamaks teha, et oma piirkonda rahvusvahelisi kaasproduktsioone tuua.”

2015. aastal loodud Tartu filmifondist saavad toetust filmitegijad, kelle filmivõtted või järeltootmine toimub Tartus, eesmärgiga tuua Tartusse investeeringuid, luua töökohti, edendada turismi ja majandust ning turundada Tartut Eestis ja välismaal.

Tartu Filmifondist on seni toetust saanud 8 filmi: taani režissööri Henrik Ruben Genz´i mängufilm “Erna on sõjas” (2020), Taani-Belgia-Eesti kaasproduktsioon ja esimene rahvusvaheline film Tartu Filmifondis; Margus Paju spioonifilm “O2” (2020), Jaan Tootseni dokumentaalfilm “Fred Jüssi. Olemise ilu” (2020), Ergo Kulla mängufilm “Talve” (2020), Hardi Volmeri “Johannes Pääsukese tõeline elu” (2019), Joosep Matjuse loodusfilm „Tuulte tahutud maa” (2018), Mart Kivastiku mängufilm „Õnn tuleb magades“ (2016) ning Margus Paju lastefilm “Supilinna Salaselts” (2015).

Tartu Filmifondi tööd koordineerib Tartu Loomemajanduskeskus. Tartu Filmifondi toetab Tartu linn.

Cannes’i filmiturg on leitav siit.

Head Uudised GoodNews