1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FINEST FM MUUSIKAHOMMIK! Muusik Pärt Tarvase vastus tšelloni jõudmise kohta on lihtne: “Ema pani!”
FINEST FM MUUSIKAHOMMIK! Muusik Pärt Tarvase vastus tšelloni jõudmise kohta on lihtne: “Ema pani!”

FINEST FM MUUSIKAHOMMIK! Muusik Pärt Tarvase vastus tšelloni jõudmise kohta on lihtne: “Ema pani!”

Foto: Tiia Saart
Foto: Tiia Saart

Soome eestikeelne raadio Finest FM äratab kuulajad taas koostöös heade uudiste portaaliga GoodNews ning võtab oma hommikuprogrammi muusikuteprojekti käigus ette tšellomängija Pärt Tarvase. Autoroolis, kuid käed-vabad-süsteemis vestlev muusik saab tervituse Helsingimaalt ja saadab vastu samaväärsed tervitused Tallinnamaalt.

45 aastat tšellot mänginud pillimees paneb saatejuhid jahmatama, kui küsimusele, kuidas ta tšellomänguni jõudis, vastab Pärt ausalt: “Ema pani!” Lisaks ERSO-le tšellokvartetis C-Jam mängiv muusik võrdleb oma bändi soomlaste “Apocalypticaga”, kuid erinevalt põhjanaabrite hevimetalli-suundumusest, orienteerub C-Jam popmuusikale.

Ebatavalisim esinemiskoht on nelikul olnud allveelaeva Lembitu külgpontooni peal Meremuuseumi lae all. Kui Pärt poleks muusik, tahaks ta olla USA president, Hiina oma võiks ka olla, aga Eesti oma mitte, sest väikeste asjadega pole tema sõnul mõtet tegelda ja siinne riigipea ei otsusta midagi. Muusikamaailma X-faktor ehk see, mida on muusikule eduks vaja, kõlab intervjueeritava nägemuses nii: palju edevust ja et oleks kuulajatele midagi öelda.

Lava peale C-Jamil pole suurt midagi visatud, aga kord tuli lava taha üks naine, kes tahtis mõnega muusikutest lapse valmis teha (paraku keegi appi ei tõtanud). Ja kõige intrigeerivamale küsimusele ehk kelle alasti kuju ta tahaks näha linna keskväljakul, vastab Pärt: “Oma viimase abikaasa ja seda heas mõttes, seda oleks hea vaadata!” Autoriks mõistagi Tauno Kangro.

Edasi kuula saadet!

Head Uudised GoodNews