1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FINEST FM MUUSIKUL KÜLAS! Ruslan Trochynskyi muusikuseiklused on kui põnevusjutt
FINEST FM MUUSIKUL KÜLAS! Ruslan Trochynskyi muusikuseiklused on kui põnevusjutt

FINEST FM MUUSIKUL KÜLAS! Ruslan Trochynskyi muusikuseiklused on kui põnevusjutt

ruslan-trochynskyiSoome eestikeelse raadiojaama Finest FM ja portaali GoodNews muusikuteprojekt on jõudnud meheni, keda võib nimetada Eesti-Ukraina muusikuks ja selleks on Ruslan Trochynskyi.

Saatetiim on juba välja uurinud, et Ruslan on sündinud Donetski lähedal, õppinud Kiievi muusikakoolis ja muusikaakadeemias trombooni, mänginud ansamblis Haydamaky, on eesti-ukraina bändi Svjata Vatra eestvedaja, saanud 2015. aastal Valgetähe V klassi teenetemärgi ja hetkel osaleb projektis Trio Romansid koos Juhan Suitsu ja Andre Maakeriga.

Saatetiim uurib Ruslanilt, kus ja kuidas ta trombooni on harjutanud ja selgub, et kooli ajal algaski muusiku päev hommikul kell 6 kahetunnise mänguga. Mõistagi kaasneb sellise pilli mängimisega ka huuliku kaotamisi ja kord pidi Ruslan Lvovis seetõttu kasutama kaks korda suuremat tuuba huulikut, mis mõjus huultele hullusti. Korra Saksamaal esinema sõites aga üritas keegi tema asju varastada ja leides sealt vaid puhkpilli, lõhkus selle ning kiiresti algatatud rahakorjamisega saadi uus osta.

ruslan-trochynskyi2

Ekstreemsem lugu aga on muusikul sellest, kuidas ta pidi kord Svjata Vatraga Londonis Kings Place`is esinema ja ootamatult selgus juba sõidu peal, et tal pole viisat, sest Ukraina kodanikuna oli seda tal vaja. Järgnes asjaajamine kahe riigi ministrite tasemel, viisa sai ta minut enne sulgemist Briti Varssavi saatkonnas kätte, jõudis viimase Londoni lennuki peale, sõitis tund aega metrooga kontserdipaika ja kogu kontsert lükati tema äraootamiseks tund aega hilisemaks.

KUULA INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews