1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FINEST FM! Populaarsele Soome eestlaste jõulupeole oli tahtjaid rohkem kui sisse mahtus
FINEST FM! Populaarsele Soome eestlaste jõulupeole oli tahtjaid rohkem kui sisse mahtus

FINEST FM! Populaarsele Soome eestlaste jõulupeole oli tahtjaid rohkem kui sisse mahtus

10009-2Möödunud reedel toimunud Soome eestlaste jõulupeol oli korraldaja Finest FM-i juhtfiguuri Enari Maiste sõnul tänavu inimesi varasemast rohkem, üks suurimaid ööklubisid Helsingis Kaivohuone oli välja müüdud kella 11-ks ja mitusada inimest ei pääsenudki kahjuks enam peole. Inimesed aga olid peol kenad ja olemine super!

Milliste emotsioonidega võtaksite kokku selle aastase Soome eestlaste jõulupeo?

Lühidalt võtaksin kokku: ilusad inimesed, sõbralik atmosfäär, meeleolukas programm ja vinge pidu! Suured kiidusõnad külalistele, sest oli selgelt näha, et peoks oldi hoolega ette valmistatud. Täname toetajaid, sest nendest on olnud suurt abi selle ilusa sündmuse korraldamisel.

Mis oli sel aastal eriti suureks üllatuseks?

Üllatuseks oli suur huvi raadio jõulupeo vastu. Kuna eelmisel aastal jäi kahjuks sadakond inimest ukse taha, külalisi lihtsalt ei mahtunud enam, siis sel aastal broneerisime ühe suurematest ööklubidest Helsingis — üllatuseks jäi seegi väikseks. Mitusada inimest kahjuks ei pääsenud taas peole ja see tekitas loomulikult pahameelt. Peame siiski hoolitsema selle eest, et peol liiga kitsaks ei läheks.

Ausalt öeldes hetkel ma ei teagi, kuskohal Helsingis on võimalik järgmisel aastal ööklubi tingimustes suuremat pidu korraldada. Töötame juba uue projektiga.

Mida põnevat said külastajad kuulda ja näha?

Ikka ja jälle soovime pakkuda külalistele lisaks ilusatele ja kaasahaaravatele muusikaartistidele ka nn. show-elementi. Seekord pakkus laval huumorit Henrik Normann, maagiat tõi lavale šoki-mustkunsnik Kevin Chris. Laval säras imekauni häälega Laura, õhtut hakkas lõpetama eestikeelse tantsumuusikaga PS Troika ja punkti pani raadio DJ külaliste soovilugudega.

Miks olete ikka ja jälle võtnud ette Soome eestlastele pidude korraldamise?

Peamine on see, et raadio tegevuse üks eesmärke on pakkuda kuulajatele meelelahutust ja selle parimaks väljandusviisiks ongi ühe hea sündmuse korraldamine. Mõnes mõttes on tekkinud ka raadiotiimil väike hasart, sest suurim motivaator on positiivne tagasiside. Ükski sündmus ei möödu ka negatiivse tagasisideta, mis on täiesti loomulik. Jahutaksime maha paari külalise pahameele, kelle arvates piletihind oli nii kallis, et tundus raharöövina —teadmiseks, et sellise sündmuse korraldamisel on kulud suuremad kui tulud.

Jõulupeo korraldamisel investeerime külaliste rahulollu, et sündmus oleks võimalikult meeldejääv, et aastas oleks üks suursündmus, mida oodata. Igast sündmusest on palju õppida.

Mida põnevat võivad Finest FM kuulajad järgmiseks oodata?

Uue aasta plaan on meil juba paigas ja oodata on mitmeid väga põneva iseloomuga sündmusi. Etteruttavalt ei tohi lubada enne, kui lepingutele on alla kirjutatud. Raadio vahendusel anname sündmustest varakult teada. Luban, et tulev aasta saab olema põnev.

VAATA GALERIID!

Jüri Kukk Ajakirjanik