1. Avaleht
  2. Galerii
  3. FOTOD! Butterfly Lounge`s särasid kaunid golfitarid ja golfimood
FOTOD! Butterfly Lounge`s särasid kaunid golfitarid ja golfimood

FOTOD! Butterfly Lounge`s särasid kaunid golfitarid ja golfimood

Foto: Edmond Mäll
Foto: Edmond Mäll

18. märtsil särasid Butterfly Lounge`s kaunid golfitarid, kes tähistasid tagantjärele naistepäeva ja vaatasid ette algavale golfihooajale. Kui Eesti Golfi liidu president Marko Kaljuveer oli avasõnad öelnud, tutvustati uue hooaja tegemisi, uusi golfireegleid ning naiste rõõmuks esitleti ka 2016. aasta golfimoodi.

Ürituse korraldaja Riina Paluvee usub, et naiste hulgas on golf saamas järjest populaarsemaks ja kui vaadata statistikat, siis hetkel on Eestis 905 naist, kes on golfiklubide liikmed või liikmekandidaadid, aktiivse hcp-ga golfimängijaid naisi on neist hetkel 440. “Loodan väga, et lähiajal see number suureneb ja mul on hea meel näha, et igal aastal lisandub üha uusi naismängijaid erinevas vanuses,” ütleb golfitar.

Kuidas aga naised golfimänguni jõuavad? Riina arvates on kindlasti heaks reklaamiks sõbrannale golfimängust rääkimine, samuti tema väljakule kaasa võtmine. “Minu endagi sõbrannad on aastaid minu kirele kaasa elama pidanud, aga nüüdseks olen neist enamiku kasvõi korra väljakule või mõnele golfiga seotud üritusele kaasa suutnud meelitada ning paljud on golfimänguga ka algust teinud,” jutustab ta.

Foto: Edmond Mäll
Foto: Edmond Mäll

Samuti jõutakse golfini läbi sõprade, peretuttavate, töökaaslaste või laste kaudu. “Usun, et kui kodus on juba golfi mängiv mees või golfitrennis käiv laps, siis varem või hiljem on ka naine see, kes golfiga tutvust teeb. Oluline on minu arvates golfimängu juurde jäämisel kindlasti mõne juba golfi mängiva pereliikme, sõbra või tuttava olemasolu, siis on mängupartner olemas ja alustamine kergem,” arvab Riina.

Viimasel ajal on golfi populaarsus tõusuteel ja palju satutakse golfiga tutvust tegema ka tänu ettevõtetele, üritustele ja reklaamile. Ka meedias on golfi viimasel ajal päris palju kajastatud.

Foto: Edmond Mäll
Foto: Edmond Mäll

“Mulle on golf andnud eelkõige emotsioone ja kasvatanud enesekindlust. Golf on õpetanud mind ennast paremini tundma, iseendaga paremini läbi saama, oma tundeid ja emotsioone kontrollima,” räägib Riina oma golfiteest. “Samuti on oluline sotsiaalne pool — olen leidnud palju uusi sõpru ja tuttavaid, naudin reisimist koos golfisõpradega ning olen tänu golfile saanud 2 korda osaleda ülemaailmsetel Väikesaarte mängudel, mis on andnud ka suurepärase võistluskogemuse väljaspool Eestit. Rääkimata muidugi füüsiliselt aktiivsest treeningust ja liikumisest värskes õhus. Golf on põnev kogu aeg, iga mänguring on absoluutselt erinev — mäng, ilm, tuju, mängukaaslased, situatsioonid, emotsioonid. Golf annab võimaluse võistelda nii teiste, kui iseendaga. Ja loomulikult on pidevalt midagi juurde õppida!”

Eesti Golfi Liidu peasekretär Piret Sepp lisab, et liit peab golfi populariseerimist naiste seas väga oluliseks ja nagu oli näha ka golfarite naistepäeva üritusel, siis on golfi propageerimine südameasi kõikidele naisgolfaritele, kes on golfimängu võlu avastanud. “Golf pakub nii silmailu kui ka sportlikku väljakutset. Seda on võimalik harrastada endale sobival ajal, kas üksi või koos sõbrannadega ning golf on mõnus vaheldus fitnessklubidele,” arvab Piret.

Erinevate golfiklubide ürituste kavades on palju ettevõtmisi, mis on mõeldud just õrnemale soole ja need annavad naistele lisaks spordile ning lõõgastumisele juurde ka ohtralt parimaid emotsioone.

VAATA GALERIID!
Foto: Edmond Mäll

Head Uudised GoodNews