1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FOTOD JA VIDEO! Südamlikult vastu võetud „Avantürist“ taasetendub Tartu Vanemuises
FOTOD JA VIDEO! Südamlikult vastu võetud „Avantürist“ taasetendub Tartu Vanemuises

FOTOD JA VIDEO! Südamlikult vastu võetud „Avantürist“ taasetendub Tartu Vanemuises

22. oktoobril toimub Tartu teatris Vanemuine tänavuse JJ-Streetshow etenduse „Avantürist“ kordusetendus, mis algselt jõudis tantsuhuviliste ette 27. mail Nordea Kontserdimajas. JJ-Streetshow on Eesti esimene ja suurim tantsuetendus, mida korraldab JJ-Entertainment koostöös JJ-Street Tantsukooliga juba seitsmendat aastat.

JJ-Streetshow kordusetenduse jaoks on korraldustiim täiendanud koreograafiat, näitlemist, muusikalist ülesehitust ning rekvisiite. „Kindlasti jääb üldpilt ja mõte samaks, kuid selleks, et meie sõnum veel paremini välja tuleks, oleme otsustanud mõningad muudatused teha,“ räägib üks korraldajatest Kerttu Luik. „Muudatusi tuleb kindlasti etenduse esimeses osas, kus otsustasime kogu alguse ümber muuta, et pealtvaatajad juba show` algul sajaprotsendiliselt kaasa haarata.“

Et kogu lavastus tunduks veel tõetruum, näevad kogu tiim ja koreograafid Kerttu sõnul vaeva, et lavaline kujundus ning rekvisiidid oleksid viimseni lihvitud ning looksid kogu jutustuse jaoks sobiva atmosfääri. „Muutusi on palju ning usun, et ka neil, kes meie etendust juba Tallinnas nägid, on põhjust Tartusse tulla, et “Avantüristiga” taas kohtuda,“ lisab ta.

Mõte show kordusetendusest on korraldajatel olnud juba viimased 1-2 aastat. „Iga kord arutame, et kui kahju, et seda ainulaadset ning suursugust etendust näeb tegelikult vaid käputäis inimesi ning seda ka kord aastas. Peale igat aastat oleme unistanud sellest, et ühel aastal me areneme nii kaugele, et oleme suutelised liikuma oma show’ga ka Tallinnast kaugemale – ja nagu näha, siis unistama peab, sest unistused kipuvad täituma!“ rõõmustab Kerttu Luik. Sel aastal tundis tiim tema jutu järgi pärast maikuus toimunud “Avantüristi” esmaesitlust, et selle aasta etendus lihtsalt peab veel korduma ning peab andma võimaluse ka teistel inimestel sellest osa saada. Nii võetigi vastu otsus, et etendus viiakse Lõuna-Eestisse Tartusse, et ka teine pool Eestit saaksid vingest tantsushow`st ning elamusest osa ja ehk soovib “Avantürist” peale kordusetendust Tartus veel mõnda linna enda lugu jutustama tulla!

Kuna etendus leiab aset sel korral Tartus ja korraldajad asuvad Tallinnas, siis tuleb kindlasti ette palju sõitmisi Tallinna ja Tartu vahet, et asjad äsja valminud Teater Vanemuise Suures saalis etenduseks valmis oleksid, lisaks tuleb ka väga paljusid rekvisiite ning lavakujunduse elemente Emajõelinna transportida. „Sõitusid saab olema palju! Ja muidugi on suur-suur osa Streetshow tantsijatest Põhja-Eestist, nii saavad ka tantsijad bussisõite Tartusse nautida. Teeme seda rõõmuga ning eesmärgi nimel, et tuua vaatajateni eriline tantsulavastus ning elamus! Meie kui Streetshow “Avantürist” korraldajate jaoks on kordusetenduse toimumine kui unistuse täitumine!“ ütleb Kerttu.

JJ-Streetshow` korraldajad on koos koreograafidega JJ-Street tantsukoolist, tantsijate ning tiimiga palju tööd teinud ning vaeva näinud, et pärast 7 aastat viimaks ka oma nägemus tantsukunstist laiema vaatajaskonnani viia. „Saame selle aasta etendusest ainult indu ning teotahet juurde, uuel aastal tuleme välja juba suuremate plaanide ning eesmärkidega,“ arvab Kerttu. „Muidugi tähendavad kordusetendused tööd ning vaeva, kuid naudime igat hetke sellest! Oluline on hoida siht silme ees ning eesmärgid kõrged. Usume, et Streetshow’st võib kujuneda välja nn tänapäevane Eesti tantsupidu, mida iga aasta oodatakse ning millest iga eestlane tahab osa saada!“

Tantsulavastus „Avantürist toob vaatajateni rõõmsaid hetki, sürrealismi ja vaatemängulisi illusioone, lavalaudadel toimub rännak maagilisele imedemaale, kus abstraktne tantsuetendus avab publiku silmad paralleelmaailma, mis on reaalsusele lähemal, kui algselt paistab.

Vaata ka show`s osalejate intervjuud! 

Vaata galeriid!

Head Uudised GoodNews