1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. FOTOD! Telesaade otsib vastuseid! Kas tasub lasta nii ennast kui oma lapsi kindlasti vaktsineerida?
FOTOD! Telesaade otsib vastuseid! Kas tasub lasta nii ennast kui oma lapsi kindlasti vaktsineerida?

FOTOD! Telesaade otsib vastuseid! Kas tasub lasta nii ennast kui oma lapsi kindlasti vaktsineerida?

Kas tasub usaldada oma perearsti ja lasta nii ennast kui oma lapsi kindlasti vaktsineerida? Aga kui hea tuttava peret on tabanud terviserike, mille süüd nähakse justnimelt hiljutises vaktsiinis? Või kui vaktsineerima minnakse üksnes seetõttu, et ollakse lihtsalt mõne arsti poolt ära hirmutatud? Telesaates „Naised, kes ei nuta“ räägimegi vaktsineerimise kirglikul teemal.

Stuudios vahetavad mõtteid perearst Karmen Joller, bioloog-geneetik ja loodusajakirjanik Kristel Vilbaste ning lastearst ja linnaametnik Ene Tomberg. Videolõigus mõtiskleb kaasa moedisainer Piret Puppart.

„Loomulikult on see vabatahtlik otsus, kas vaktsineerida või mitte. Aga tahaksin, et inimene teeks oma otsuse tõesti teadlikult, andes endale aru, millised on vastuvõetud otsuse riskid või plussid,” arutleb Karmen Joller.

„Olen bioloog ja vaktsineerimise vastane, siiski vaktsineerin ennast ja lapsi. Lihtsalt annan endale aru, et meil pole hetkel muud tõsiseltvõetavat varianti. Ja mulle üldse ei meeldi, et vastandatakse raviskeeme jälgivaid arste ja neid emasid, kes on kaitsesüstimiste vastu,” rõhutab Kristel Vilbaste.

„Vanemad, kes on otsustanud lapsi mitte vaktsineerida, võtavad oma järglastelt ära valikuvõimaluse. Võimalik, et selline laps teeb tulevikus emale-isale etteheiteid…,” paneb Ene Tomberg südamele.

„Tuletan meelde, et loomade vaktsineerimine marutaudi vastu tõi enesega kaasa tõsise kärntõve ja viis looduse siin-seal kõvasti tasakaalust välja!” jääb Kristel Vilbaste endale kindlaks.

„Reisin palju ja arvan, et üldine hea enesetunne sõltub ka turvalisest teadmisest – olen vaktsineeritud! Ehkki see oleneb paljuski sellest, kuhu sõidad. Džungel ja tundra on kindlasti need paigad, kus kaitsesüstid on teretulnud. Ja ei maksa unustada ka Eestimaa suvist puugirohkust…,”mõtiskleb Piret Puppart.

„Naised, kes ei nuta” on Tallinna TV eetris täna algusega kell 21.15. Saadet juhib Kadri Aavik.

Vaata videot!

Head Uudised GoodNews