1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FOTOD! Tšellonelik C-Jam võttis aja maha Argentiina restoranis
FOTOD! Tšellonelik C-Jam võttis aja maha Argentiina restoranis

FOTOD! Tšellonelik C-Jam võttis aja maha Argentiina restoranis

Fotod: Kert Kruusakivi

Tuntud ja armastatud tšellonelik C-Jam käis einestamas restoranis Argentiina ja pärast külaskäiku soostusid nad jagama oma muljeid ning rääkima ka pillimeeste toitumisharjumustest. Restoranidesse satuvad nad tihti ja seda seoses tööga. “Sellist harjumust pidevalt restorane külastada mul pole, aga pikkadel ringreisidel külastame restorane pidevalt,” ütleb Pärt Tarvas. Tõnu Jõesaar käib restoranis muusikuna ka tööl: “Ega spetsiaalselt polegi eriti mahti, rohkem aitame teistel õhtustada,” täpsustab ta.

Margus Uus ütleb, et väljas söömine on nende töös suhteliselt igapäevane, kuid paljud kohad ei kvalifitseeru päris restoraniks. “Õnneks on ka natukene lihtsama graafikuga päevi ja siis õnnestub teha ka kvaliteetsemaid valikuid,” lisab ta. Levi-Daniel Mägila nendib, et kuna tal on palju reisimist, siis paratamatult on väljas söömine sageli ainus võimalus.

Meeste köögivalik ulatub seinast seina

Kindlat rahvusköögi eelistust Pärt Tarvasel pole, ta naudib seda ja teist, palju sõltub tema sõnul ka asjaoludest ja hetke asukohast. Margus naudib samuti erinevaid maitseelamusi, alustades kvaliteetsest burgerist kuni aasia köögini. “Eraldi teemana mahub minu eelistustesse itaalia köök ja loomulikult sushi,” seletab ta. Tõnu eelistab idamaiseid roogasid, jaapani, hiina või india kööki. “Aga naudin ka Mehhiko ja Lõuna-Ameerika roogasid,” lisab ta. Levi-Daniel ütleb oma eelistuste kohta: “Üldiselt ma ei ole väga pirts söögi kohapealt, aga kui täpsemalt öelda, meeldivad väga jaapani ja india köök ja kunagi ei ütle ära ühest heast steigist.”

Restoran on äärmiselt hubane ning maitsekas, kõik on viimaseni läbimõeldud ning on näha, et asja tehakse suure hingega

Pärt hindab “Argentiina” restorani kena ja rahulikku atmosfääri, äärmiselt viisakat ning meeldivat teenindust. “Õhtu kujunes ootamatult väga toredaks ning meeldivaks. Soovitaks kõigile kindlasti külastada,” ütleb ta. Söökidest osutus seekord tema poolt valituks Tiras de Lome a la Parilla. “Tuleb ju Argentiina restoranis proovida veiseliha. Valik osutus kenaks gurmaanlikuks elamuseks,” ütleb ta. “Kohtumine peakokaga jäi kiire tempo tõttu suhteliselt üürikeseks aga ka selle vähese ajaga suutis ta meile oma loomingut piisavalt kirglikult ja värvikalt kirjeldada. Kindlasti kergendas see valiku tegemist. Restoran on äärmiselt hubane ning maitsekas. Kõik on viimaseni läbimõeldud ning on näha ,et asja tehakse suure hingega. Tore on jälgida kui inimesed naudivad oma tegevusi.”

Veiseliha on kui kaubamärk

Margust võlus restoran “Argentiina” külastusel toidu kvaliteet. Meeldivaks üllatuseks oli talle meeletult hea tooraine ja erinevad kastmed. Tema puhul ostus sellel korral valituks Foie-Gras hõrk hanemaks ja veise sisefilee argentiinapäraste kartulitega. “Sellist eelrooga pakutakse väga vähestes kohtades ja sellest tulenevalt ka selline valik,” selgitab ta. “Vestlused kohaliku personaliga viisid mind punkti, kus olin kindel, et valida tuleb kindlasti mingi variant veisest. Minu valik oli sisefilee jämedam osa, mille tellisin kõige tooremas valmistamise astmes. Tooraine ja valmistamine saavad minult maksimumpunktid. Selline veise tükk jääb lihasõbrale kauaks meelde. Sellist steiki polegi vist enda kodumaal enne saanud.”

Margusele oli meeldivaks üllatuseks meeletult hea tooraine ja erinevad kastmed

Kohtumine peakoka Konstantiniga oli tema sõnul lühike, kuid väga meeldiv. “Nagu ikka on peakokal suur vastutus ja aega napib. Saime teada, kui hoolikalt nad endale näiteks liha valivad. Hilisem õhtusöök kinnitas eelnevalt kuuldut,” lisab Margus.

Suur lihatükk on Argentiinas lausa soovituslik

Tõnu Jõesaar ütleb, et talle meeldisid “Argentiinas” fantastiline teenindus, kaunid ja professionaalsed ettekandjad. “Eelroaks valisin grillitud kammkarbid, kuna armastan väga mereande. Põhiroaks sai valitud veise välisfilee, sest see oli ettekandja soovitus,” lausub ta. “Peakokk Konstantini antud lühike grillimise ABC tegi valimise palju lihtsamaks.”

Levi-Daniel võttis eelroaks grillitud tiigerkrevetid küüslaugu kastmega ja pearoaks veise sisefilee jämedama osa grillitud maisitõlvikutega. “Eelroaks tahtsin võtta midagi kergemat ja selleks otsustasin krevettide kasuks, mis osutusid ülimaitsvaks ka tänu suurepärasele küüslaugukastmele. Pearoaks natuke mõtlesin, kas võtta väiksem (250 g) või suurem (400 g) tükk liha, kuid otsustasin viimase kasuks, mis osutus igati õigeks valikuks. Ütleme nii, et see tükk ei olnud just kõige väiksem, aga see maitse ja liha pehmus, seda ei saa kirjeldada, seda peab kogema, ta lausa sulas suus ja ei osutanud mingit vastupanu,” kirjeldab ta.

Peakokk Konstantini antud lühike grillimise ABC tegi valimise palju lihtsamaks

Põgusal kohtumisel peakokaga soovitas too, et kui juba ollakse Argentiina restoranis, siis tuleks kindlasti tellida grillitud veiseliha. Lisaks kinkis Konstantin tšellistidele veel omatehtud maitseainesegu, mida on väga hea kasutada kodusel grillil.

Argentiina restoranis esmakordselt

Pärt Tarvasele oli see esimene külastus Argentiina restorani, sest Tallinnas viibides on tal tavaliselt nii kiire, et pole eriti aega ning sellest on tema sõnul tegelikult äärmiselt kahju, sest restoran on väga stiilselt kujundatud, maitsekas ning suurejooneline seal on loodud väga meeldiv õhustik maitseelamuste nautimiseks. “C-Jami võib täiskoosseisus õhtustamas näha suhteliselt sageli. Kontsertreisidel viibime ju palju ning sageli veedame omavahel aega rohkem kui oma perekondadega, seega pole see üldse harv ettevõtmine,” ütleb ta.

Argentiina restoran jättis Levi-Danielile väga hubase mulje, kuna on kasutatud palju erinevaid Argentiina-päraseid kujunduselemente, vaipu ja maale

Margus Uus ütleb, et ta on küll päris pikalt Argentiinas viibinud ja seal läbi käinud väga palju restorane, kuid Eesti restorani Argentiina külastus oli kahjuks tõesti esmakordne, aga ei jää kindlasti viimaseks. Koht oli tema arvates mõnus ja hubane, eriti meeldis talle grill. “Hobikoka ja teisest küljest sepa pojana oskan seda väga kõrgelt hinnata,” märgib ta. “Erinevad kontsertreisid siin ja mujal maailmas ei vabasta meid soovist ja vajadusest süüa. Teatud perioodidel einetame koos võiks öelda isegi, et iga päev!” lisab ta. Levi-Daniel ütleb restorani Argentiina kohta, et see jättis väga hubase mulje, kuna on kasutatud palju erinevaid Argentiina-päraseid kujunduselemente, vaipu ja maale.

Tšellistid armastavad grillida, nagu kõik eestlased

Millised aga on meeste endi grilli- ja kokaoskused? “Grillida meeldib mulle kohe väga. Tiheda töögraafiku tõttu pole aga kahjuks võimalik sellega eriti tihti tegeleda. Kui kunagi saabub pension siis ilmselt saab seda olema oluliselt tihedamalt,” ütleb Pärt. “Kokkamisega on selline lugu, et ma olen niiöelda köögikatastroofi tüüpi inimene. Vahel seda ikka juhtub, aga lähedasemad inimesed teavad, et mind on targem köögist eemale hoida. See lihtsalt pole kobakäppade koht.”

Margus peab ennast samuti suureks grillisõbraks. “Suvehooajal on väga meeldiv õhtusöök siduda meeldiva grilliga. Hoovis on kaks grilli, mis saavad päris tihti kuuma,” kinnitab ta. Kööki satub ta siis, kui vaja on teha midagi head ja midagi muud üle ei jää. Tõnu on samuti suur grillisõber, kuid seoses tiheda kontserdigraafikuga jääb tal selleks tegevuseks vähe aega, grillimiseni jõuab ta paar korda kuus.

Levi-Daniel ütleb enda kohta nii: “Üldiselt ma ikka suvel grillin päris tihti. Eelistan söegrilli, sest sellel toidu valmistamine on rohkem nagu sündmus. Ja lihagi pidavat maitsvam olema. Tänapäeva elutempo ei soodusta eriti ka kodus kokkamist. Pigem võtad kuskilt väljast midagi, on mugavam, kiirem ja ka odavam. Kuid ilusatel suveõhtutel teen heameelega õues grilli.” Aga restoran Argentiina sai lõppkokkuvõttes tšellistidelt väga hea hinnangu.

Vaata galeriid!
Fotod: Kert Kruusakivi

Head Uudised GoodNews