1. Avaleht
  2. Galerii
  3. GALERII! Andrei Kazakov võitis rahvusvahelise Beefeater MIXLDN Eesti finaali
GALERII! Andrei Kazakov võitis rahvusvahelise Beefeater MIXLDN Eesti finaali

GALERII! Andrei Kazakov võitis rahvusvahelise Beefeater MIXLDN Eesti finaali

_MG_6104Swissôteli baaris Horisont toimunud rahvusvahelise baarmenite võistluse Beefeater MIXLDN Eesti finaali võitjaks osutus Andrei Kazakov, kes esindab Eestit jaanuaris Londonis toimuval lõppvõistlusel.

Swissôtelis toimunud finaalvoorus tuli valmistada omaloomingulise retsepti järgi Londonist inspireeritud kokteil, mida hindasid üheskoos nii žüriiliikmed kui ka võistlejad ise.

Eesti finaalis võistlesid kohaliku baarikultuuri tipptegijad Angelika Larkina, Gerda Viks, Janika Roosimäe, Anastasia Shilo, Andrei Kazakov, Marge Mänd, Marko Hade ja Teele Suvinõmm. Parimaks tunnistati Andrei Kazakov Butterfly Lounge’st, kellele tõi võidu kokteil nimega The Mousetrap.

Andrei sõnul sai ta kokteiliks inspiratsiooni Agatha Christie romaanidest, kus on väga värvikad Londoni tänavate ja nurgataguste kirjeldused. Nii leidsidki kokteiliklaasi kõrval kandikul oma koha ka sügisesed lehed ning väikesed varblasekujud. Kokteilis endas on aga kõvasti salapära, sest just The Mousetrap nimelist Agatha Christie näidendit on West Endis mängitud enim kordi ning selle lõppu palutakse kõigil pealtvaatajatel saladuses hoida.

Kazakovi kokteili baasiks oli Beefeater 24, kuuseokka ja kummeli tõmmis, millele ta lisas Fino šerrit, leedriõielikööri, Suze’i ja sidrunimahla ning Milky Oolong teed. Žüriid võlus ka, et Andrei oma joogis ühtegi poesiirupit ei kasutanud, sest maailma tipud kasutavad hetkel üldse vähe siirupeid ja kui seda teevad, siis keedavad need tingimata ise kokku.

Eesti finaali kohtunikeks olid Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni president Margit Kikas, Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president Kristel Nõmmik, Eesti esindaja 2015. aasta Bocuse d’Or finaalis restoran CRU peakokk Dmitri Haljukov ning Nami-Nami portaali eestvedaja Pille Petersoo.

Žürii tööd juhtis Beefeater džinni rahvusvaheline saadik Tim Stones, kes on varem töötanud kuulsates baarides LAB ja Trailer Hapiness ning džässiklubis Ronnie Scott’s; samuti on ta ülemaailmse populaarsuse võitnud kokteilivõistluse Rematch kaasasutaja.

“Rahvusvaheline võistlus Beefeater MIXLDN otsib kokteili, mis on inspireeritud Beefeater džinni kodulinnast Londonist. London on maailma üks mitmekülgsemaid ja kultuuririkkamaid linnu, millest ammutatud inspiratsiooni saab kokteilis väljendada nii koostisainete kui ka serveerimisega. Eelkõige otsimegi tugevat seost meie kodulinnaga!” manitses Tim Stones võistlejaid enne finaali algust.

Beefeater MIXLDN Eesti eelvooru võitja sõidab jaanuaris Londonis toimuvale lõppvõistlusele ning sealne võitja saab auhinnaks osalemise kahel maailma ägedaimal baarmenite üritusel järgmisest valikust: Tales of the Cocktail (USA), Moscow Bar Show, London Cocktail Week, Toronto Cocktail Week, Tales of the Coctail on Tour, Tokyo Bar Show, Berlin Bar Convent, Sydney Bar Show.

VAATA GALERIID!

Ei ole valitud galeriisse või galerii kustutatud.

Head Uudised GoodNews