1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Galerii! Täna selgub “Eesti parim pagar” võitja
Galerii! Täna selgub “Eesti parim pagar” võitja

Galerii! Täna selgub “Eesti parim pagar” võitja

Fotod: Mardo Männimägi

On aeg välja selgitada küpsetuslahingu „Eesti parim pagar“ 3. hooaja võitja! Kaunite kookide, kõige maiamate külaliskohtunike ning säravate kodukokkade ees selgitatakse välja järjekordne parim pagar. Saatejuht on rõõmsameelne maitseskeptik Alari Kivisaar ning kohtunikeks võrratu ja särav koogikuninganna Angeelika Kang-Osula ning kulinaarne võlur Ants Uustalu.

Külaliskohtunikuks on suures finaalsaates imeline Sünne Valtri. Finaalis hakkavad viimast korda mõõtu võtma müügijuht Triinu Tartumaalt, insener Stanislav ning Stanislavi õde, sporditüdruk Kristiina.

Esimeseks ülesandeks on pavlova. Imeline, õhuline, pealt krõbe ja seest pisut nätske beseetort vahukoore ja marjadega. Finaali-pavlova peab loomulikult olema super-pavlova – kindlasti kolmekordne ning pimestavalt ilus! Tordivõlur Triinu Tartust teeb pavlovat toorjuustu-vahukoorekreemiga ning mustika ja maasika toormoosiga, millele lisab nüansi andmiseks kardemoni. Insener Stanislavi pavlova saab šokolaadine – kakao-marmorpinnaga beseekihtide vahel on vahukoor ja šokolaad ning mustikad-maasikad. Treener Kristiina valmistab eksootilise maiguga Pavlova granadillivõide ja mascarponekreemiga.  Pavlovad valmivad pühendumise ja keskendumisega, hoolikalt viilutatakse mustikaid, vahustatakse vahukoort ja sõelutakse suhkrut. Kõik loodavad, et lahkuvad saatest võiduga. Õnneks pole ülesandes ebaõnnel kohta. Kohtunikelauale jõuab kolm imelist torti ja lähebki hindamiseks.

Finaalsaatesse saabub pöialt hoidma ka publik. Finalistide sõbrad ja sugulased ning teised sel hooajal saates võistelnud. Sel ajal, kui telgis valmivad biskviidimäed, jõuavad kohale ka tuttavad näod – Jüri, Patrik, Getter, Rauno, Madis, Erika, Kaja, Marleen ja Triin.

Nüüd on järg aga tõelise lõpueksami käes – 3D tort. Küpsetis, mis on ühtaegu nii tort kui ka skulptuur. Telgis valmivad tohutud kogused biskviiti, mis hakkavad vaikselt soovitud kujusid võtma. Insener Stanislav on finaalis šokolaadi täiega ette võtnud. Sedakorda valmib kohviga immutatud šokolaadibiskviidist kaisukaru võikreemiga, kes hoiab pingsalt käes muffinit. Kristiina teeb biskviidist ja võikreemist padjahunniku, mida kroonivad roosad beebisussid, padjad on kaetud valge martsipaniga. Sellise tordiga loodab Kristiina varsti mõnele katsikule minna. Tordivõlur Triinu Tartumaalt teeb kauni lillekorvikujulise tordi biskviidist, kihtide vahele määrib sidrunivõide ja võikreemi ning kaunistab sefiiri ehk itaalia beseega. Võistlejad näevad torditeo järel välja nagu nad oleksid jooksnud terve maratoni. Missugune tort rabab kohtunikke enim ja kellest saab Eesti parim pagar?

VAATA GALERIID!
Fotod: Mardo Männimägi

Head Uudised GoodNews