1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Galerii! Vaata, kes on Baltikumi parimad noored kodukokad
Galerii! Vaata, kes on Baltikumi parimad noored kodukokad

Galerii! Vaata, kes on Baltikumi parimad noored kodukokad

Läti võitja Monta Meiere, Eesti võitja Helene Pihl, Leedu võitja Mantvydas Risikus

Baltikumi suurima noortele mõeldud kokasaate “Samsung Galaxy Dream Chef” ehk Unistuste koka värskes episoodis kuulutati välja iga riigi võitja. Juba järgmisel nädalal asuvad need kolm parimat omavahel viimasesse ja saate suurimasse kokanduslahingusse Baltikumi parima noore koka üldtiitli nimel.

Eesti parima koka tiitli võitis 23-aastane kirglik kokandushuviline Helene Pihl, kes igapäevaselt töötab turunduse valdkonnas. “Päris esimesest saatest peale ma kartsin, et kui finaali jõuan, siis ilmselt pean võistlema Regoriga, kes on õppinud kokaks nii Inglismaal kui Eestis ja tema teadmised toidukunstist on äärmiselt suured,” rääkis Helene. “Päeval, mil toimus riikide finaal, sisestasin ma endale, et ma annan endast parima ja teen asja südamega,” kirjeldas Helene oma mõtteid enne finaalvõistlust. “Kui mu nimi võtjana välja hõigati, siis tundsin lihtsalt siirast rõõmu ja õnnetunnet!” Noore naise unistuseks on ühel päeval omada päris enda restorani.

Läti parimaks nooreks kokaks pärjati 24-aastane Monta Meiere, kes on kolmandat põlve kokk ning unistab samuti ühel päeval oma restorani avamisest. Leedu tiitli võitis 16-aastane Mantvydas Risikus, kellel on äärmiselt suur teadmistepagas erinvate toitude kohta.

Kolme riigi parimad noored kokad selgitati välja Aasia toitude valmistamise ülesandes, mis oli keerukas, nõudes ette antud retsepti järgi aasiapärase supi ja ühe vabalt valitud kõrvalroa valmistamist ning seda kõike vaid 60 minuti jooksul.

“Võistluses osalejate puhul hindasime me kõige enam just noorte personaalset arengut,” selgitas Eesti kokk ja sarja kohtunik Aaro Lode, kuidas žürii roogi hindas ja võitjad valis. “Samsung Galaxy Dream Chefi projekti eesmärk ongi olnud just idee ja soov anda noortele ainulaadne võimalus end arendada ning õppida valdkonna spetsialistide käe all. Loodan, et saime koos teiste kohtunikega pakkuda noortele omalt poolt väärtuslikke teadmisi, oskusi ja julgustust veelgi enam oma unistuste nimel tööd teha,” ütles Lode.

Samsung Galaxy Dream Chef kokandusvõistlus on kolme Balti riigi ühisettevõtmine, kus parima koka tiitli nimel asusid võistlema 12 toiduhuvilist, ühest riigist vastavalt neli noort. Igas saates tuli läbida kohtunike poolt ette antud ülesandeid ning panna oma oskused proovile erinevates vahevõistlustes. Sooritusi on terve seriaali jooksul hinnanud kolme riigi toiduspetsialistid: Konteineri üks omanik, Aasia toitude ekspert ja kokaraamatu autor Aaro Lode Eestist; Arturs Taškans Lätist, kes on kohaliku populaarse restorani Rocket Bean Roastery peakokk; ning toiduarmastaja ja kohalikele noortele mõeldud toiduakadeemia ellukutsuja Linas Ginaitis Leedust.

Samsung Galaxy Dream Chef on veebiseriaal, mida saab jälgida TV3 Play keskkonnas või dreamchef.eu lehe kaudu. Uus episood avaldatakse igal teisipäeval.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews