1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. GoodNews eksklusiiv! “Aladdin ja Tulevalitseja” koreograaf Riina Ravendeo: kõige raskem on korraldada nii, et kõik oleks sükroonis
GoodNews eksklusiiv! “Aladdin ja Tulevalitseja” koreograaf Riina Ravendeo: kõige raskem on korraldada nii, et kõik oleks sükroonis

GoodNews eksklusiiv! “Aladdin ja Tulevalitseja” koreograaf Riina Ravendeo: kõige raskem on korraldada nii, et kõik oleks sükroonis

aladdin-ja-tulevalitseja
Riina Ravendeo on töötanud koos Venemaa kuulsa uisutreeneri Tatjana Tarasovaga ja samuti on ta teinud koostööd selliste tuntud uisutajatega nagu Robin Cousins ja Sarah Kawahara, viimasega Rio olümpiamängude avatseremoonial.

Sel nädalavahetusel näeb Tallinnas Saku Suurhallis suurejoonelist jää- ja tuleetendust “Aladdin ja Tulevalitseja”, kus jääl on kümneid uisutajaid, kes peavad samas olema ka näitlejaoskustega. Seda kõike korraldav Riina Ravendeo on töötanud koos Venemaa kuulsa uisutreeneri Tatjana Tarasovaga ja teinud temaga 5 etendust, samuti on ta teinud koostööd selliste tuntud uisutajatega nagu Robin Cousins ja Sarah Kawahara, viimasega Rio olümpiamängude avatseremoonial.

Kui kaua aega kestis selle show ettevalmistus Teile kui koreograafile?

Seekord oli meil väga vähe aega, sest tegime show`d ka kaks aastat tagasi, kus meil valmis koreograafia, kostüümid ja uus muusika. Aga seekord oli meil ainult 10 päeva, mis on sellise show jaoks väga lühike aeg.

Mitu uisutajat on sellesse projekti kaasatud?

Meil on 25 uisutajat ja 4 peaesinejat. Mõned uisutajatest oskavad ka näidelda, aga võistlusel on kõik teisiti — muidugi on ka seal ettenähtud punktid artistlikuse eest, kuid põhiliselt nad siiski keskenduvad tehnikale. Astudes jääle sportlasena, keskenduvad nad uisutamisele ja ei ole nii teatraalsed, kui peavad olema selles etenduses. Siin peavad nad lisaks perfektsele uisutamisoskusele näitama ja omandama ka näitlemisoskusi.

Mis on selle töö raskeim osa?

Kõige raskem on korraldada nii, et kõik oleks sükroonis. Lisaks peab artist täpselt tunnetama, milline on loo sõnum ja kuidas see läbi muusika, uisutamise, näitlemise ja liigutuste vaatajani viia. Kõik teavad, kuidas uisutada, aga uisutada sünkroonis muusika, elementide, teksti ja laulmisega, see on hoopis midagi muud.

Piletid etendusele on müügil Piletilevis!