1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. GOODNEWS ESITLEB! Tänased Baltic Session´i kohtunikud teie ees
GOODNEWS ESITLEB! Tänased Baltic Session´i kohtunikud teie ees

GOODNEWS ESITLEB! Tänased Baltic Session´i kohtunikud teie ees

Foto: Kerli Zirk
Vasakult staarkülaline ja õhtujuht SHAIK, GoodNews peatoimetaja ja Baltic Session´i meediajuht Monika Kuzmina ning JJ-Street Baltic Session´i peakorraldaja Joel Juht
Foto: Kerli Zirk

Baltic Session on põhjus, miks tantsijad on Eestisse kokku tulnud üle kogu maailma. Võimsad tantsulahingud vallutasid täna Tallinnas Nordea Kontserdimaja pealava ja külaliste südamed. Lisaks sellele on pealtvaatajatel terve päeva jooksul olnud võimalus nautida erinevaid reklaami-, ilu- ja müüginumbreid, tantsuetteasteid ja võistlusi. JJ-Street Baltic Session on lõbus ja meelelahutuslik kõikidele.

GoodNews tutvustab: JJ-Street Baltic Session auväärsed kohtunikud teie ees!

 

ARCHIE 

Archy Burnett
Archy Burnett

Archie Burnett on ülemaailmselt tunnustatud tantsija ja õpetaja. 30 aastat tantsimist New York City parimates underground klubides on teinud tema stiili unikaalseks, tugevaks ja enesekindlaks. Ta on esinenud ja õpetanud mitmetes riikides üle maailma, löönud kaasa muusikavideotes ning temast on ohtralt kirjutatud mitmetes ajakirjades nagu ”Dance Ink”, ”Village Voice” jt. Hetkel on ta kaasatud dokumentaalfilmi ”Check Your Body at the Door”, kus räägitakse kuue tantsija elust. Film on produtseeritud Dr Sally R Sommeri poolt, kes on tunnustatud tantsuekspert Ameerika popkultuuris.

CALEAF 

Caleaf
Caleaf

Brooklynist pärit Caleaf alustas enda arendamist varases eas. Kirg tantsu ja armastus muusika vastu on hoidnud teda tegevuses juba peaaegu kaks kümnendit. Caleaf on üks originaalpioneeridest, kes oli 80ndatel tantsumaastiku arengu tunnistajaks New Yorgis.

Ta on Moptop Unit´i ja Dance Fusion´i liige. Caleafi enda tants on segu Hip-Hop`ist ja house’ist. Viimast on ta õpetanud ja õpetab praegugi maailma eri paigus.

Caleafi eesmärk on jagada tantsukultuuri läbi esinemiste ning õpetada ajalugu ning tehnikat, olles pühendunud kultuuri elushoidmisele ning soovib seda edasi anda teistele põlvkondadele.

KID TIGHT EYEZ 

Kid Tight Eyes
Kid Tight Eyes

Kwame Osei, tuntud ka nime Kid Tight Eyez all, on Euroopa Buck Session’i asutaja ja üks krumpingu pioneeridest Euroopas. Kid Tight Eyez on krumpingu tantsija ja õpetaja, rahvusvaheliselt tuntud oma loovuse ja isikliku stiili poolest.

Nimi ’’Kid Tight Eyez’’ anti talle pärast seda, kui ta oli olnud 4 aastat lojaalne ja töökas õpilane krumpingu asutaja Tight Eyezi käe all.

Tema eesmärk on jagada oma tantsukogemusi üle maailma ning julgustada inimesi muutma negatiivset energiat positiivseks.

Tänaseks on Kid Tight Eyez rahvusvaheline artist, kes töötab tantsijana koos tuntud nimedega Hip-Hop maastikult ning teeb tihedat koostööd mitmete videoprodutsentidega. Ta on tuuritanud ja töötanud reklaami alal, nimekate brändide moeetendustel ja mitmetes teleprogrammides.

Kid Tight Eyez on Hip-Hop maastiku üks sümboleid, võitnud mitmeid suurejoonelisi võistlusi ning tihti palutakse teda kohtunikuks erinevatele võistlustele Euroopas ja mujal.

LOOSE JOINT 

Loose Joint
Loose Joint

Jamel Brown, tuntud kui Loose Joint, on maailmakuulsa Elite Force Crew üks asutajatest ning üle 30ne aastase kogemusega tantsija. Alustades New Yorgi tänavatelt, on ta esinenud lavadel, televisioonis ja tantsinud artistidega nagu Michael Jackson ja Mariah Carey. Juba 10-aastaselt hakkas Jamel huvituma Hip-Hop kultuurist ning alustas electric boogie õppimist ühes sõpradega, olles The Float Committee’i ja The Fantastic Duo liige.

Ta õppis ka breki ja lockingut ning on löönud kaasa filmis “Beat Street”. Loose Joint on osalenud esimestel räpptuuridel The Fresh Festival I & II New Edition ning teinud koostööd Chaka Khaniga. Ta on esinenud telereklaamides firmadele nagu Hershey’s ja Sprite koos Tribe Called Quest’iga, Amerikaya’ga ja Disney’s Goof Troop’iga.

Hip-Hop kuldajastu jooksul hakkas Jamel klubides tuntust koguma artistinimega Loose Joint, mis tulenes tema unikaalsest tantsustiilist, mida iseloomustas paindlikkus, sujuvus, kung fu mõjutused ja akrobaatilisus. Koos Buddha Stretchi ja Henry Linkiga loodi Michael Jacksoni video “Remember the Time” filmimise järel New Yorgi tantsugrupp Elite Force Crew, mis oli esimene rühmitus, keda kutsuti erikülaliseks Jaapani Dance Delight’i Volume I-le 1994. aastal.

2007. aastal kutsuti Loose Joint ka Hip-Hop kohtunikuks Prantsusmaale rahvusvahelisele tantsuvõistlusele Juste Debout. Sellest hetkest on ta olnud kohtunik mitmetel parimatel tantsusündmustel üle maailma nagu China’s Keep On Dancing, Hip-Hop International Itaalias, Jaapanis, Singapuris, Taiwani Dance@Live, New York´i Step Ya Game Up, Hiina We Are The Future, Soome Sade festival, Korea Dance Skool Connection & Golden Era Of Hip-Hop, Taiwani OBS, Poola The Styles Crash, Sveitsi Au Dela De Festival ning paljudel teistel.

Loose Joint tuuritab pidevalt töötubadega üle maailma, jagades väsimatult teadmisi Hip-Hop kultuurist ja tantsust. Lisaks aitab ta ületada lünka kultuuride vahel, ühendada uue generatsiooni tantsijaid ning annab edasi kõiki oma teadmisi. Sel suvel annab Camp of Hip-Hop suurepärase võimaluse õppida uusi teadmisi sellelt suurelt Hip-Hop legendilt.

MONSTA POP 

Monsta Pop
Monsta Pop

Montrealist pärit Monsta Pop on tuntud ja austatud tantsija mitte ainult Kanadas, vaid ka mujal maailmas. Teda teatakse väga mitmekülgse ning huvitava poppingu tantsijana, kuna ta kasutab palju elemente teistest stiilidest. Ta on osalenud mitmetel vōistlustel ning saavutanud esikohti üritustel nagu näiteks Last One Stands (Vancouver) ning Bust a Move (Montreal). Tänu tema pikale kogemusele tantsumaastikul sai temast kuulsa kompanii le Ballet Jazz de Montreal treener. Lisaks sellele on ta töötanud koos ettevõttega 8 Count & Blueprint ning olnud koreograaf kuulsas saates “America’s Best Dance Crew”. Samuti on Monsta Popil olnud au koostööd teha tuntud Franco Dragone’iga.

Tänu pidevale tööle ning isiklikule arengule on tal olnud võimalus reisida paljudesse riikidesse, et jagada oma armastust tantsu vastu. Monsta Pop on käinud Jaapanis, Suurbritannias, Prantsusmaal, Portugalis ning poppingu sünnimaal Ameerikas. Tema kirg ja unikaalsed oskused tõi ta kokku tuntud firmade ja projektidega nagu Just for Laughs, Unkut, Soul Projexions, Blue Collar Dance production, Dufour, Rubberband Dance Group ja paljude teistega.

LEIOMY 

Leiomy
Leiomy

Mother Leiomy Prodigy on sündinud 28. aprillil 1987 ja üles kasvanud New Yorgis. Leiomy tutvus vogue tantsustiiliga 11 aastat tagasi läbi Ballroom stseeni, millest ta hakkas ka ise osa võtma. 2009. aastal otsustas Leiomy oma tuttavatega osaleda MTV saates America’s Best Dance Crew, luues grupi Vogue Evolution. Läbi suurepärase teekonna jõudis Vogue Evolution parima viie tantsugrupi sekka. Selleks ajaks oli Leiomyl välja kujunenud tohutult suur hulk fänne, mis tõi temani palju võimalusi. Nüüdseks on Leiomy astunud üles tuntud staaride videotes nagu Willow Smith “Whip My Hair”, Icona Pop “All Night” jne.

Lisaks videotes tantsimisele reisib ta mööda maailma ringi ning õpetab teistele noortele tantsijatele oma teadmisi ning oskusi vogue stiilist.

P-LOCK 

P-Lock
P-Lock

P-Lock on oma ala meister. Alates aastast 2006 on ta õpetanud üle kogu maailma. Ta teekond algas aastal 2000, kui liitus Vagabond Crewga. Hiljem liitus ta Boogie Lockers grupiga ning aastani 2005 töötas koos Junior Almeidaga. P-Lock on kolmekordne Juste Debout võitja ning kuni tänase päevani on ta 1vs1 võistlustes võitmatu. Lisaks on ta võitnud kõik locking stiili võistlused üle maailma alates 2002. aastast.

BBOY LAGAET 

 B-Boy LAGAET
B-Boy LAGAET

Gaetan Rodrigue Alin, tuntud kui B-Boy LAGAET-Momentum, on pärit Portugalist. Ta on RED BULL BC ONE Qualifier Barcelona võitja aastal 2011 ning ta esindas Portugali Moskvas toimunud finaalides aastal 2012. Ta on sponsoreeritud Redbulli ning Puma poolt.

Lagaet puutus esmakordselt kokku b-boying’iga aastal 2002, kui ta nägi oma sõpra koolis esinemas, kes kasutas power move´i, mis inspireeris teda ennastki seda proovima. Nüüdseks on ta tantsinud üle 8 aasta. Tantsijana on tema põhifookuseks Hip-Hop vundamendiks olev b-boying, kuid ta on ka ettevõtja ja Momentum Crew tantsukooli DanceFact koolituste korraldaja. Momentum Crew organiseerib ka Eurobattel´it, mis on üks suurimaid rahvusvahelisi b-boy üritusi.

Tema taktika muutub võistlusest võistlusesse, kuid tema jaoks on kõige olulisem näidata välja suhtumist, loovust ning rütmitantsimist. B-Boying´us naudib ta kõige enam b-boy hoiakut ja suhtumist. Ta kasutab väga omapäraseid võimsaid liigutusi. Üks asi, mida Lagaet ei taha mitte kunagi battles teha, on oma vastase puudutamine. See on võistluses üks peamine rikkumine, mis võib viia tantsija diskvalifitseerimiseni.

BBOY LILOU

B-Boy LILOU
B-Boy LILOU

Ali Ramdani, tuntud kui B-Boy LILOU, on üks kuulsamaid b-boy’e maailmas. Ta elab Prantsusmaal, kuid ta juured pärinevad Alžeeriast. Ta on RED BULL BC ONE praegune tšempion ning ta on ainus, kes on võitnud selle kahel korral! “Võita RED BULL BC ONE´is kahel korral tähendab seda, et olen osa b-boying´u ajaloost ning ma olen väga õnnelik selle üle. Võib-olla keegi võidab samuti selle teisel korral, kuid väga hea tunne on olla esimene.”

Liloul on väga eriline tantsustiil ning tema esinemised on väga kaasahaaravad, olles julm, kuid samal ajal ka humoorikas. Publik armastab teda! Ta kombineerib perfektselt  painduvad liigutused klassikalise footwork´i ja power moves’iga.

Lilou hakkas tantsima 12-aastaselt. Kui ta nägi breikareid televiisoris, oli sellest lummatud ning leidis selle olevat täiesti hullumeelse ning tahtis ka proovida. Vanem vend õpetas talle moonwalk´i ja hiljem hakkas ta tantsima koos vanakooli b-boyga, kes elas tema ligidal. Ta sai oma nime väga noorelt, õige nime Ali asemel kutsusid pereliikmed teda kui Alilouks, mis lühendadi Lilouks.

1999. aastal Lilou ja tema sõbrad, kellega koos nad trenni tegid, asutasid Pockémon crew. Sellest ajast saati on nad on olnud kui perekond ning on võistelnud mitmetel suurtel üritustel üle maailma – nende oskused on legendaarsed.

Lisaks breigile on Lilou proovinud ka locking´ut. Talle meeldib see väga, kuid ta on öelnud, et tal pole piisavalt aega, et end treenida selles tõsiselt: „Võib-olla siis, kui ma olen vanem …”

Liloul on kung fu´s must vöö alates 16. eluaastast. Kung fu mentaliteet on aidanud teda ka breiktantsus. Lilou suurimad mõjutused on Michael Jackson, Zinédine Zidane, Mohammed Ali ja Jamiroquai.

BBOY JUNIOR

Junior Bosila Banya
Junior Bosila Banya

Junior Bosila Banya on maailmakuulus tantsija ja koreograaf, kes hakkas tantsima, kui oli 16-aastane. 2000. aastal liitus grupiga Wanted Posse, kellega võideti ka maailma meistrivõistlused tänavatantsus. Sama grupiga on ta loonud väga mitmeid kavasid: Bad Moves (2002), Trance (2006) ja Konnexion (2010).

Junior on osalenud ka väga mitmetes telesaadetes ja show´des France 2, France 4, Trace Tv või Canal + kanalites. Tantsinud selliste staaride show´del nagu Jamel Debbouze, Alain Chabat või Madonna.

2007. aastal osales ta maailmakuulsas saates “Prantsusmaa talent” M6 kanalis. Läbi selle saate saavutas Junior enneolematu kuulsuse. 2008. aastal lõi ta oma esimese sooloshow, mis saavutas globaalse kuulsuse ning tänu millele reisis läbi kogu maailma.

Junior on sensatsioon ka internetis, kelle videotel on miljoneid vaatamisi ning kel on kõige kuulsamaid videod otsingusõnaga “break-dancer”.

Junior on reaalsuses palju rohkemat kui tantsija – ta on legend!

JJ-Street Baltic Session´i finaalid on lõpusirgel. Autasustamistseremoonia algab kell 20.30.

OTSEPILTI BALTIC SESSION´I FINAALPÄEVAST SAAB JÄLGIDA DELFIS!

Head Uudised GoodNews