Avaleht Inimene GoodNews intervjuu! Lisatud video! Dave Benton tervitab jõule uue eestikeelse lauluga
GoodNews intervjuu! Lisatud video! Dave Benton tervitab jõule uue eestikeelse lauluga

GoodNews intervjuu! Lisatud video! Dave Benton tervitab jõule uue eestikeelse lauluga

dave-bentonDave Benton on kaugelt Arubalt tulnud mees, kelle eestlased on omaks võtnud ja kes aeglaselt, kuid visalt õpib selgeks eesti keelt, olles juba loonud ja laulnud eestikeelseid laule. Ka peatselt saabuvateks jõuludeks on tal Eesti rahvale uus üllatus, laul, mis seondub just selle pühaga ning seda võib kuulda tema jõulutuuril.

Dave, uus lugu on tulemas ning see ei ole teie esimene eesti keelne lugu. Kas te tunnete eesti keele energiat, kui te laulate eesti keeles?

Muidugi, seda peab tunnetama. Eesti keeles seda esitades pean ma täpselt mõistma, mida laulu sõnum tähendab, sõna-sõnalt. Samuti seda, miks autor valis just need sõnad. Enamuse ajast, kui ma tegelen selliste lauludega, palun ma kirjutajatel mitte muuta laulu konteksti ega antud laulu lugu. Kui see panna eesti keelde, peab jääma sama lugu selliseks, nagu originaalis.

Mis on teie jaoks antud loo sõnum ning mõte?

Tegelikult produtseerisin ma selle laulu iseeendale. Ma teen mitmeid asju, ma olen hõivatud paljude asjadega, kuid antud on ainult üks elu. See paneb mõtlema, et mis on see, mida sa tahad oma eluga teha ning kui palju asju tahetakse oma eluga teha. Kas on aega olla hõivatud teiste inimestega, mida nad teevad, mida nad mõtlevad – EI, mul ei ole. See on kogu selle loo mõte, võta üks pä