1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Harjumaa teatripreemia pälvis Estonia Rahvusooperi tšellorühma kontsertmeister Mart Laas
Harjumaa teatripreemia pälvis Estonia Rahvusooperi tšellorühma kontsertmeister Mart Laas

Harjumaa teatripreemia pälvis Estonia Rahvusooperi tšellorühma kontsertmeister Mart Laas

Aprilli alguses tähistati Rahvusooperis Estonia Harjumaa teatripäeva, mille raames andsid Harju Maavalitsus ning Harjumaa Omavalitsuste Liit koostöös Rahvusooper Estoniaga traditsiooniliselt üle Harjumaa teatripreemia. Tänavu pälvis 1300 euro suuruse preemia Estonia rahvusooperi tšellorühma kontsertmeister Mart Laas.

Tänavune Harjumaa teatripreemia laureaat töötab Rahvusooperis aastast 1995. Lisaks kontsertmeistri tööle astub ta üles ka soolotšellistina. Ta on panustanud tšellistide ja teiste keelpillirühmade uue põlvkonna koolitamisesse ja arengusse. Kõigele lisaks on ta aktiivne ka väljaspool tavapärast teatritööd, nimelt on ta tšelloõpetaja Muusikakeskkoolis ja on ka mänginud teatri kammerorkestris.

Eelmisel aastal pälvis Harjumaa teatripreemia dirigent Jüri Alperten.

Varasemalt on Harjumaa teatripreemia pälvinud teenekad Rahvusooper Estonia solistid Helgi Sallo, Teo Maiste, Mati Kõrts, Nadia Kurem, Riina Airenne, Ivo Kuusk, Jassi Zahharov, Väino Puura, Heli Veskus, Rauno Elp, Priit Volmer, Helen Lokuta, Mart Madiste, René Soom, Janne Ševtšenko, lisaks kauaaegne balletimeister Tiit Härm ja ooperilavastaja Aarne Mikk.

Head Uudised GoodNews