1. Avaleht
  2. Inimene
  3. HEAD INIMESED PÄÄSTAVAD ELUSID! G4S rannavalvurid loovutavad kahel neljapäeval verd
HEAD INIMESED PÄÄSTAVAD ELUSID! G4S rannavalvurid loovutavad kahel neljapäeval verd

HEAD INIMESED PÄÄSTAVAD ELUSID! G4S rannavalvurid loovutavad kahel neljapäeval verd

HEAD INIMESED PÄÄSTAVAD ELUSID! G4S rannavalvurid loovutavad kahel neljapäeval verdStroomi rannas ametis olevate G4Si rannavalvurite algatusel lähevad pealinna rannavalvurid sel ja järgmisel neljapäeval verd loovutama. Idee algataja Kristi Roos on doonoriks olnud sellest hetkest saati, kui sai 18-aastaseks. Tänavu on soosinud üheskoos kolleegidega verd andma minna tavalisest jahedam suveilm.

Kristi Roos (23) on kolleegiga Stroomi rannavalve meeskonnast juba mitmel suvel arutanud mõtet koos rannavalvuritega verd loovutama minna, kuid suvi on enamasti rannavalvurite jaoks niigi tegus ja energiakulukas olnud. Sel aastal andis tema sõnul vajaliku tõuke lisaks tagasihoidlikele rannaoludele ka Pikakari kolleegi julge samm, kui juunis vajas Tallinna Verekeskus 0-negatiivset verd raskes seisundis patsiendi päästmiseks. Siis läks verd andma Pikakari rannas ametis olev Nikita Berendejev.

„Rannavalvurite hinges tuksub kutsumus aidata ning anda oma panus ühiskonda. Mitmeid kolleege huvitab veredoonorlus, kuid kuna tihtipeale neil varasem kogemus puudub, võib see esialgu ka hirmutav olla. Olen suurima heameelega neile toeks ja vastan küsimustele oma kogemustepagasi toel,“ rääkis seni kümnel korral verd loovutanud Kristi. Tema ettepanekul minnakse verd loovutama kahel päeval, 16. ja 23. juulil. Rahulikuks ja turvaliseks taastumiseks pärast esmakordset vere loovutamist on Kristi pakkunud kolleegidele välja rannavalve meedikute pilgu alla tulla.

Kristi suureks rõõmuks on doonorluse vastu tundnud huvi ka rannapere nooremad liikmed, kuid nemad peavad veel ootama täisikka jõudmiseni. Ta ise korraldab tavaliselt nädal või kaks enne vere loovutamist enda elu ka teistmoodi, süües läbimõeldumalt ning hästi puhates. „Oleme väga ootusärevil ning ei jõua neid päevi juba ära oodata, et teha selline meeldiv ja südamlik kingitus, mille väärtust ei ole võimalik kuidagi mõõta rahas,“ ütles G4Si rannavalvurite nimel Kristi Roos.

G4Si rannavalvurid on sel suvel lisaks veeohutuse tagamisele mitmel korral aidanud rannas või selle lähistel ka tuld kustutada. „Rannavalvurid on päästjad igas olukorras. Vere loovutamine on seotud niisamuti inimese päästmisega,“ märkis rannavalve juht Henry Seemel.

HEAD INIMESED PÄÄSTAVAD ELUSID! G4S rannavalvurid loovutavad kahel neljapäeval verd2

Head Uudised GoodNews