1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. “Head uudised” annavad positiivse tõuke suurperede toetuseks
“Head uudised” annavad positiivse tõuke suurperede toetuseks

“Head uudised” annavad positiivse tõuke suurperede toetuseks

Saatekülaline Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap
Saatekülaline Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap

Kus maalt algab perekonna lasterikkus? Mida saame teha paljulapseliste perede jaoks? Kas kolm last on palju või vähe ja mida lapsed üldse enim vajavad? Kõigest sellest räägitakse tänases saates.

“Heade uudiste” külaliseks on sel korral sarmikas, auväärne ja tegus Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. Naine on muuhulgas projekti “Perekaart lasterikastele peredele” algataja.

Aage Õunap on saatejuhtidega nõus, et võitlus paljulapseliste perede heaolu pärast on positiivne ja hea suuna poole püüdlemine. Naine on oma missiooniks võtnud teha nii, et suurel perel oleks hea Eesti riigis elada – seda perekonnal, kus kasvab neli ja enam last. Aage ütleb, et suure pere elu saab tajuda siis, kui peres on palju lapsi või on inimene ise suures peres kasvanud. Nii saatejuhid, kui külaline on arvamusel, et lapsed ei tohi puudust kannatada ja selle nimel tuleb teha ükskõik mida, et suurperede elu oleks hea. Samuti räägitakse saates teemal, kas suurpere on väärtus või kohustus. Tuues näiteks omaaegse menuteose “Helisev muusika”.

Veebruaris 2014 esitles Eesti Lasterikaste Perede Liit koostöös regionaalministri valitsemisalaga projekti “Perekaart lasterikastele peredele”, mis annab Eesti suurperedele võimaluse teatud teenuseid ja tooteid senisest soodsamatel tingimustel saada.

Perekaart toob suurte peredeni taskukohasemad hindad ja eripakkumised. Lisaväärtuseks on Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) liikmetele mõeldud magnetkaart, mida pered partnerettevõtete juures kasutada saavad. Tänaseks on Perekaardiga liitunud 77 asutust ja ettevõtet ligi 100 erineva pakkumisega. Nende hulgas on Sky Park, Sparta Spordiklubi, Viljandi Nukuteater jpt.

Aage Õunap ütleb, et Perekaart on tänuväärne abikäsi lasterikastele peredele, seda hetkel perekondadele, kus kasvab neli või enam alaealist last. Kindlasti teeb naine kõik selleks, et kunagi saaks toetada ka kolme ja vähem lapsega perekondi.

“Eestis elab üle 4000 lasterikka pere, kelle igapäevased väljaminekud on tihti kordades suuremad kui mõnel väiksemal perel. Perekaart sai loodud just selleks, et toetada suurperesid nende tegemistes: see kaart annab võimaluse veeta perega üks tore talvepuhkus, meeldejäävsuveseiklus, nauditav teatri- ja kinoelamus või siis taskukohasemate hindadega sulistada veekeskuses, tellida meelepärast ajakirja või einestada mõnes hubases kohvikus,” lisab Õunap saates “Head uudised”.

Heade uudiste portaal GoodNews ja Kuma raadio alustasid eelmisel aastal heade uudiste levitamisega ka Kuma raadios. Uus, üllatav, värske ja headest uudistes särisev raadiosaade “Head uudised” on Kuma raadios eetris igal neljapäeva kell 13.00 ja kordus on eetris igal pühapäeval kell 15.00.

Mis siis Eestimaal head toimub? SAAD TEADA, KUI KUULAD SAADET!

Kuula kordusena raadiosaateid SIIT!

Head Uudised GoodNews