1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Hevimetali veteran Orange Goblin esineb esmakordselt Tallinnas
Hevimetali veteran Orange Goblin esineb esmakordselt Tallinnas

Hevimetali veteran Orange Goblin esineb esmakordselt Tallinnas

Kõrgelt hinnatud kontsertbänd Orange Goblin võtab ette senisest põhjalikuma Euroopa tuuri ja toob Eesti publikuni kauaoodatud lavashow juba 21. märtsil klubis Tapper.

Tänaseks üle 20 aasta lavasid vallutanud Orange Goblin sai tuule tiibadesse pea kohe, kui avaldati 1995. aastal split Electric Wizardiga. Sealt edasi võib nende karjääri nimetada vaid edulooks, mille raames on avaldatud üheksa menukat stuudioalbumit. Viimastel aastatel on jagatud lava metalimaailma gigantidega ja tuuritatud Euroopas peaesinejana.

Mainekad ajakirjad, sealhulgas Metal Hammer, on nimetanud koosseisu üheks parimaks Briti saartelt tulnud live-bändiks. Samuti kiidetakse Orange Goblini vankumatut truudust oma helikeelele, mida on aastate jooksul hoolikalt rafineeritud originaalset saundi kaotamata. Praeguses hullumeelses maailmas saab vähestele asjadele kindel olla, kuid Orange Goblin ja nende pühendumus heavy metal’ile on üks nendest.

Bändi ninamees Ben Ward kinnitab, et Orange Goblini eesmärgiks on kajastada vastuhakku ja ebaõiglust ning ärgitada inimesi paremuse poole püüdlema, et maailm meie ümber helgemaks muutuks. Ta peab oluliseks, et igaüks võiks oma isikupära üle uhke olla.

Orange Goblin valiti bändi nimeks seetõttu, et bändiliikmed soovisid mõne värvi esindatust nimes sarnaselt muusikalistele eeskujudele Pink Floyd, Deep Purple, Black Sabbath jne. Goblin on aga inspireeritud J. R. R. Tolkieni kui bändiliikmete lemmikkirjaniku imelisest maailmast.

Meistritele soojendavad publiku üles Redneck Rampage ja Kaiser (Soome).

Head Uudised GoodNews