1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Hiiumaal tunnustati Ester Tammise ja Toivo Platovi perekonda
Hiiumaal tunnustati Ester Tammise ja Toivo Platovi perekonda

Hiiumaal tunnustati Ester Tammise ja Toivo Platovi perekonda

Eesti Külaliikumine Kodukant tunnustas täna koos regionaalministriga konkursi „Kogukonna pärl“ raames Hiiumaal esile tõstetud Ester Tammise ja Toivo Platovi perekonda Käina vallast Kassarist.

Ester Tammise ja Toivo Platovi perekond pälvis tunnustuse aktiivse panustamise eest kohaliku elu edendamisse nii küla, valla kui ka maakonna tasandil.

Ester ja Toivo kolisid aastate eest linnast maale ning valisid elukohaks just Hiiumaa ja Kassari. Nad ehitasid vanast teeäärsest lagunenud hobusetallist Vetsi Talli puhkeküla, mis on lisaks söögi- ja majutuskohale kujunenud ka paigaks, kus  toimuvad mitmesugused ettevõtmised ja tähtpäevade tähistamised nii küla lastele kui täiskasvanutele. Auhinnalaud on ikka olnud pererahva poolt.

Esteri ja Toivo eestvedamisel korrastati valla töötuid kaasates võssa kasvanud Kassari suplusrand ning korrastati kogu sealset piirkonda. Ester on Hiiumaa Külaliikumise Kodukant käivitaja, tööshoidja ja kohalik arvamusliider, kes jõuab kõikjale, organiseerib ja korraldab. Toivo on hooliv külavanem, kes nii suve- kui talvehommikuti sõidab läbi külateed, et olla külarahva tegemistega kursis, suhelda ja vajadusel abistada. Esteri ja Toivo initsiatiivil osales nende küla eelmisel suvel Liikumise Kodukant projektis „Avatud külaväravad“, mis tõi suvel turistiderohkele saarele veel külalisi juurde. Ettevõtmise käigus tutvustati huvilistele ka saare varjatumaid kohti, mis samuti avastamist väärt.

Head Uudised GoodNews