1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Hobilaulja saab ennast proovile panna laulukonkursil „Kui su hing on noor“
Hobilaulja saab ennast proovile panna laulukonkursil „Kui su hing on noor“

Hobilaulja saab ennast proovile panna laulukonkursil „Kui su hing on noor“

laulmine“Eesti Vabariik 100” ürituste raames toimub 10. veebruaril 2018. aastal Tallinnas, Nõmmel, Von Glehni Teatris laulukonkurss „Kui su hing on noor“. Konkursist osa võtma oodatakse hobilauljad alates 35. eluaastast. Žürii hindab lauljaid kolmes vanusegrupis – 35- 50-aastased, 51-65-aastased ning vanemad kui 66 eluaastat.

Osalemiseks tuleb meiliaadressile jaansaar44@gmail.com saata video, kus kandidaat laulab näiteks ühe salmi mingist laulust või refrääni (kui see paremini kõlab) kas klaveri või mõne muu instrumendi saatel. Samale meiliaadressile tuleb saata ka kolme osaleda soovija poolt konkursil esitusele tuleva laulu (aaria) pealkirjad ja autorid (kui on soov teha koostööd kohaliku kontsertmeistriga, siis ka noodid).

Kaks laulu – üks neist isamaaline laul – lauldakse esimeses voorus. Kolmas laul kõlab juba teises voorus ehk finaalis. Isamaaline laul peab olema seotud Eestiga ja kõlama eesti keeles. Repertuaari võib valida seinast seina – ooper, operett, muusikal, rahvalaul, klassikaline kammerlaul, estraadilaul.

Osalejal tuleb saata ka infot tema tutvustamiseks publikule, mõni rida endast – kas ja kus on ta laulmist õppinud, kellena töötab või töötas ja muud sellist, lisada tuleb ka nimi ja kontaktandmed. Video ja muu teabe ärasaatmise tähtaeg on 15. detsember 2017. Korraldajad saadavad kinnituse kandidaadi osalemise kohta hiljemalt 10. jaanuariks 2018.

Võimendust ja mikrofoni võib kasutada, kuid saal on väike ja kui hääl vähegi kannab, võib osaleja otsustada akustilise variandi kasuks. Saali akustikat saab proovida enne konkursi algust 10. veebruaril 2018. aastal alates kell 10-st. Siis loositakse ka esinemisjärjekord. Konkurss algab kell 13.00.

Žürii valib igas vanusegrupis esinejate hulgast välja lauljad, kes laulavad samal päeval toimuvas teises voorus ehk finaalis. Žürii koosseis teatatakse pärast 10. jaanuari.

Osavõtutasu 20 eurot tuleb tasuda arvele EE862200001100542894, Jaan Saar, märgusõna – “Kui su hing on noor”. Korraldajad on Jaan Saar, Margus Prangel ja Per Eeljõe. Täiendav info tel 50 42 283, Jaan Saar.

Head Uudised GoodNews