1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Ilves andis üle rahvaluule kogumispreemiad
Ilves andis üle rahvaluule kogumispreemiad

Ilves andis üle rahvaluule kogumispreemiad

President Toomas Hendrik Ilves andis üle rahvaluule kogumispreemiad
President Toomas Hendrik Ilves andis üle rahvaluule kogumispreemiad

President Toomas Hendrik Ilves andis reedel Tartus Eesti Kirjandusmuuseumis toimunud pidulikul aktusel üle rahvaluule kogumispreemiad läinud aasta parimate kaastööde eest, mille pälvisid Hillar Palamets, Terje Puistaja ja Ado Seire.

Hillar Palamets pälvis preemia pikaaegse ning järjepideva kogumistöö eest aastail 1991-2013, Terje Puistaja Virumaal Mahu külas tehtud perepärimuslike intervjuude eest ning Ado Seire Järvamaa Peetri kihelkonna kohalooliste intervjuude ja nõukogudeaegsete anekdootide kogu eest.

Aktusel tunnustati ka teisi Eesti Rahvaluule Arhiivi eelmise aasta kaastöölisi ning lastemängude kogumisvõistlusel osalenuid ja kuulutati välja uus kogumisvõistlus “Millest tunnen oma kodu? Lood meie kodudest”. Kokku lisandus rahvaluule arhiivi kogudesse läinud aastal üle 4000 lehekülje käsikirjalist materjali, üle 3000 foto ning hulk heli- ja videosäilikuid.

Eesti Vabariigi Presidendi rahvaluulepreemia on rahaline autasu, mis on mõeldud rahvaluulearhiivi vabatahtlike kaastööliste tunnustamiseks.

Preemia eelkäijaks on aastatel 1935-1940 jagatud riigivanema autasu parimatele rahvaluulekogujatele.

Head Uudised GoodNews