1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Intervjuu! Anne Veski jumaldab kasemahla
Intervjuu! Anne Veski jumaldab kasemahla

Intervjuu! Anne Veski jumaldab kasemahla

Anne-VeskiLäbi aastakümnete tunnustatud lauljanna Anne Veski ammutab energiat rõõmsameelsest ja kaasaelavast publikust. Parimaks tervisejoogiks peab ta kasemahla, mida võib juua lausa lõpmatuseni.

Muusik kiidab ka tänaseid noori ja arvab, et nad on sama pealehakkajad ja tragid kui oldi tema noorusaegadel.

Te astute publiku ette Pala valla 25. aastapäeva peol (intervjuu toimus 30. aprillil). Millist energiat maapeol esinemine annab?

Eestimaa on täis toredaid inimesi ja nendele on hea esineda. Seda, et me oleksime esinenud Palal, ma aga ei mäletagi. Mulle meeldivad ka toidud, mida vastuvõtjad siin pakuvad. Nagu näete – laud on nagu äke!

Kuidas võileivad maitsevad?

Tegime juba väikese inspektsiooni. Maitsevad väga hästi. Kui ma aga selle kõik ära sööksin, siis vaevalt enam lavale jõuaksin.

Mismoodi tänavune aasta seni möödunud on? Esinemistest vist puudust pole?

Esinemisi on palju. Eestimaa on ju suur ja lai. Eks kõige töörohkem periood on lauljale ikka suvi. Vahel põikame sisse ka Venemaale, midagi uut ja imelikku selles ju pole.

Millest nooruslikkust ja elujõudu kogute?

Ikka särast vaatajate silmades. Kui rahvas ikka kaasa elab ja sageli kaasa laulab, siis mida sa hing veel tahad. Eesti rahvas on väga lõbus. Mina küll ei näe mingeid kustumise märke.  Need inimesed, kes minu kontserdile tulevad, teavad mida tahavad ja annavad energiat ka tagasi.

Millega ennast aga turgutate?

Kasemahlaga. Kogume kasemahla oma aiast. Meil on seal neli suurt kaske. Esimesed kevadised annused hakkavad juba otsa saama. Värsket kasemahla võib lausa päev otsa juua. Kasemahl sisaldab rohkesti mikroelemente  ja loodame, et see meile tervist toob.

Missugused suuremad probleemid Eestimaal lahendamist vajavad?

Mina pole see probleemide lahendaja. Eks igaüks lükkab elu nagu oskab ja nii see elu läheb. Kerge pole kellelgi. Kes aga tööd teeb ja vaeva näeb, saab hakkama. Paljud teed on valla. Ole ainult mees ja tee.

Kui võrrelda teie noorusaega ja tänast noorust?

Ma arvan, et praegused noored pole mitte vähem energilised. On palju sümpaatseid lauljaid. Koit Toome ja Laura lähevad Eurovisioonile. See on praegu meie kõige tähtsam kaasaelamine.

Mis lauluga algab tänane kontsert?

Ikka “Hea tuju lauluga”.

Usutles Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews