1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Intervjuu! Dave Bentoni ja Jesus Montero sõprus algas legendaarsest „Guantanamerast“
Intervjuu! Dave Bentoni ja Jesus Montero sõprus algas legendaarsest „Guantanamerast“

Intervjuu! Dave Bentoni ja Jesus Montero sõprus algas legendaarsest „Guantanamerast“

Jesus Montero30. novembril Salme Kultuurikeskuses toimuval Dave Bentoni galakontserdil „Golden Classics“ esineb teiste tuntud muusikute seas ka Kuuba päritolu Jesus Montero, keda tuntakse üle kogu Lõuna-Euroopa ja Ladina Ameerika. Tema repertuaari kuuluvad salsa, boolero kui ka guaratša rütmid. Dave Bentoniga seob Jesust nii mõlema mehe sünnikohtade Aruba ja Kuuba lähedus kui ka sealne rütmikas ja temperamentne muusika. Kaks muusikut on nüüdseks oma elu Eestiga sidunud ja neist sidemetest Jesus räägibki.

Kaua te olete Eesti elanud?

Olen Eestis elanud kuus aastat.

Mis teile Eesti juures meeldib? Kes on teie lähedased ja sõbrad siin?

Eesti juures meeldivad mulle paljud asjad, aga eriti imetlen ma siinset rahu ja turvalisust. Mulle meeldib väga siinne loodus ja aastatega olen õppinud armastama ka Eesti toitu! Kõige lähedasemad on loomulikult minu elukaaslane ja kogu tema pere! Siin elatud aja jooksul on mul tekkinud nii eestlastest kui ka Eestis elavatest teistest rahvustest head sõbrad.

Kuidas te Dave Bentoniga tutvusite?

Kohtusin Dave’iga juhuslikult kolm aastat tagasi Tallinna vanalinnas ühel kontserdil, kus üks meie ühine tuttav tutvustas meid. Kohe samal õhtu tegi Dave ettepaneku laulda koos temaga  “Guantanamerat”” millest ma ei saanud kohe kuidagi keelduda!

Milline on olnud teie muusikaline koostöö?

Meie esimene muusikaline koostöö tuleb nüüd sügisel, kus olen kutsutud külalisesinejaks Dave’i galakontserdile. Loodan väga, et tulevikus tuleb veel võimalusi koos esitada meie Kariibi mere saarte kaunist muusikat!

Kuidas te Dave’i iseloomustaks?

Inimesena on Dave äärmiselt meeldiv, sõbralik ja lugupidav “una gran persona”! Artistina on tegemist andeka, omanäolise ja kordumatu tämbriga muusikuga.

Dave on kinkinud Eestile koos Tanel Padariga Eurovisiooni võidu. Mis selle võidu teie arvates tõi?

Mina arvan, et selle võidu põhjus oli kahe omapärase artisti vaheline dünaamilisus, millest tekkinud sünergia ja rõõm jõudsid ka publikuni!

Esinete sügisel koos Dave Bentoni galal, milline on teie roll seal?

Mul on au olla Dave Bentoni kontserdil külalisesineja! Annan endast parima, et Eesti publikule edasi anda minu kodumaa kultuuri, soojust ja rõõmu!

Head Uudised GoodNews