1. Avaleht
  2. Uudised
  3. Jazzkaar teeb Tallinnas tasuta kontsertide päeva
Jazzkaar teeb Tallinnas tasuta kontsertide päeva

Jazzkaar teeb Tallinnas tasuta kontsertide päeva

Jazzkaare 21. aprillil toimuva tasuta kontsertide päeva keskmes on muusika 27 lühikontserdiga.

Päev algab kell 8 linnulauluekskursiooniga. Kavas on hommikujooga, kunstiprojektid, svingtantsu õpituba, plaaditurg ja harivad vestlused sarjast “Jazzijutud”.

Tänavu tähistab 100. sünnipäeva Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool, mis on läbi aegade olnud üks Eesti muusika järelkasvu lipulaevu. Sel päeval toimub Otsa kooli eestvedamisel Vabaduse väljaku ümbruses neljal laval 13 kontserti.

Tasuta päeva kontsertprogramm algab hiljuti debüütalbumi välja andnud maagilise Anna Kaneelina esinemisega. Erakorralise Muusika Osakond kutsub osa saama ühest tõelisest põnevast muusikalisest operatsioonist, kus patsiendiks on kontrabass. Mõnusat elektropoppi esitab Kali Briis, bluusi ja souli eest hoolitsevad Rita Ray ja Anett ansamblitega.

Oluline osa päevast kuulub taaskord noortele. Üles astub konkursi Noortebänd võitja Duo Ruut. Jõud on ühendanud jazzhop-ansambel PIHLAP•UUD ja andekas räppar Eik. Rahvusvaheline koostööprojekt Kids Can toob teist aastat järjest festivalile 12–17-aastased noored muusikud Eestist, Portugalist ja Taanist. Pelgulinna rahvamajas musitseerivad sel aastal kaks perebändi: Ruslan Trotšõnski ja Siim Aimla lastega.

Päev lõpeb festivali algusaastaid meenutades, mil Jazzkaar kandis nime Tallinna Jazzi ja Bluusi päevad: viimaseks esinejaks on Teele Viira & Raul Ukareda Band, kus külalisena teeb kaasa Jan Uuspõld.

Jazzkaar tähistab sel aastal 30. sünnipäeva ja täidab 19.-28. aprillini Eesti parima džässiga. Festivali peaesinejad on Bobby McFerrin, John Scofield, Joshua Redman ja Judith Hill.

Head Uudised GoodNews