1. Avaleht
  2. Galerii
  3. JOEL JUHT PÄLVIS TUNNUSTUSE! Joel Juhi jaoks on noorsootöö missioon muuta maailma
JOEL JUHT PÄLVIS TUNNUSTUSE! Joel Juhi jaoks on noorsootöö missioon muuta maailma

JOEL JUHT PÄLVIS TUNNUSTUSE! Joel Juhi jaoks on noorsootöö missioon muuta maailma

Joel Juht Foto: Gabriela Liivamägi
Joel Juht
Foto: Gabriela Liivamägi

9. detsembril toimunud tänusündmusel kuulutas Tartu Linnavalitsus teiste kategooriate seas välja kolm aasta noorsootöö tegijat, kellest üks on MTÜ Urban Style juhataja Joel Juht.

Ülikoolilinna tunnustus anti eri vanuses ja erinevate teemadega tegutsejatele, keda ühendab soov muuta Tartu noorte elu rikkalikumaks ning rahuldustpakkuvamaks. Lisaks Joel Juhtile olid samas kategoorias laureaatideks ka Elge Aas ja mobiilsed kontaktnoorsootöötajad Tähe Noorteklubist Heidi Hansari eestvedamisel.

“Minu jaoks tuli see üllatusena ja hea meelega oleksin selle tunnustuse andnud mõnele noorele, kes võib-olla vajaks rohkem tähelepanu kui mina,” ütleb Joel. “Kuid mina ei ole täna see, kes otsustab, nii et jagan ikkagi seda au inimestega, kes on minu õpetussõnu kuulda võtnud.”

09.12.15_7

Joel Juht väärib teda üles seadnud inimeste arvates aasta noorsootöö tiitlit, kuna on aidanud välja koolitada säravaid ja tegusaid noorsootöötajaid. Joeli tegevus Tartus on aidanud sel aastal veel enamatel noortel leida tee millegi positiivse ja arendava juurde, tantsukooli kaudu on saanud endale huvipisiku ka noored ja peale kasvavad videograafid, fotograafid, stilistid, keda rakendatakse tihti tantsukooli projektidesse. Joel näeb inimestes alati potensiaali ning toetab, juhendab, motiveerib ja julgustab. Noorsootöö ei ole lihtsalt noortega tegelemine, sellel on nii mitu kihti ja Joel mõistab seda, sest teeb alati rohkem, kui vaja ja paneb inimesed oma eesmärkide ja ühiste eesmärkide nimel tegutsema. Ning meeskonnatöö on vajalik edu saavutamiseks.

09.12.15_5

Joeli jaoks on noorsootöö missioon muuta maailma. Noore aitamine on tema elukestev töö ja juba praegu on jäänud maha sellest väga muljetavaldav jälg, kui vaadata inimesi, kes tema käe alt välja on kasvanud ning kes omakorda aitavad teisi noori, andes edasi neid samu väärtusi! Need on mõtted, mida ütlesid välja Joel Juhti tehtud töö hindajad.

09.12.15_9 09.12.15_3

Lisaks noorsootöö tegijatele tunnustas Tartu ka kolme aasta noort tegijat ning aasta laste- ja noortesõbraliku tegu. Tartu noorsootöö parimaid tunnustatakse alates 2002. aastast. Tänavu kaasneb tiitlitega esmakordselt ka rahaline preemia. Tänusündmuse korraldas sedapuhku Tartu Uus Teater.

Tänusündmus oli osa Tartu noorsootöö partnerluspäevast, mille raames toimusid kohtumine Eestis noorsootööd õpetavate kõrgkoolidega ja Tartu noorsootöö aastaseminar.

VAATA VIDEOT!

VAATA GALERIID!
Fotod: Gabriela Liivamägi

Head Uudised GoodNews