1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Jõgevamaal tunnustati konkursil „Kogukonna pärl“ esile tõstetud Anne ja Aado Mägisoo perekonda
Jõgevamaal tunnustati konkursil „Kogukonna pärl“ esile tõstetud Anne ja Aado Mägisoo perekonda

Jõgevamaal tunnustati konkursil „Kogukonna pärl“ esile tõstetud Anne ja Aado Mägisoo perekonda

Eesti Külaliikumine Kodukant tunnustas eile koos regionaalministriga konkursi „Kogukonna pärl“ raames Jõgevamaal esile tõstetud Anne ja Aado Mägisoo perekonda Puurmani vallast Pööra külast. Konkursile esitati üle Eesti ligi 100 kandidaati, kelle seast tunnustatakse igas maakonnas ühte perekonda.

Anne ja Aado Mägisoo perekond pälvis tunnustuse tänu aktiivsele panustamisele küla ja valla ellu. Anne ja Aado on olnud mitmete  ettevõtmiste algatajad ning kaasalööjad koos tütre ja poja ning lastelastega.

Mägisoo pereta ei toimu ühtegi vastlapäeva, sõbrapäeva, jaanipäeva ega muud sündmust. Mägisood on 1991. aastal loodud Härjanurme Maarahva Seltsi asutajaliikmed, mõlemad on osalenud ka Jõgeva Taluliidu töös. 2002. aastal aitasid nad korda teha piirkonna inimeste kooskäimise koha kooli pargis – meisterdati pingid ja värviti paviljon.

Aado on ka Vabadussõja ausamba  ümbruse kordategemise üks eestvedajaid. Anne liitus Jõgevamaa Koostöökoja käsitööprojektiga „Handicraft“ , tema algatusel on alustatud koolimajas käsitöötoa sisseseadmist ja piirkonna käsitööhuvilised kasutavad seda aktiivselt.

Perekond Mägisoo on alati abivalmis kogukonda aitama: tänu Aadole on potipõllumeeste põllud ikka haritud, tema abikäsi jätkub tehnika hooldamisel ja talvel aitab lumevangis elanikke. Anne ja Aado alustasid talupidamisega 1992. aastal paari lüpsilehmaga, peagi oli kari kasvanud 20 lehmani.

2008. aastal müüdi lüpsikari tervislikel põhjustel ja alustati lihaveiste kasvatamisega, talu tegeleb ka mahepõllumajandusega. Perekond Mägisoo kodu uksed on avatud kõigile abivajajatele – alati saab sealt head nõu või reaalset abi.

Head Uudised GoodNews