1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Juhan Paadam: Eesti on oma poolfinaalis parimate seas
Juhan Paadam: Eesti on oma poolfinaalis parimate seas

Juhan Paadam: Eesti on oma poolfinaalis parimate seas

Pikaaegne Eurolaulu peaprodutsent ning Eestis toimunud Eurovisiooni lauluvõistluse peaprodutsent Juhan Paadam ennustab, et Eurovisiooni teises poolfinaalis jõuavad viie parima sekka Bulgaaria, Rumeenia, Taani, Holland ja Eesti. Meie väljavaadete suhtes on positiivselt meelestatud ka kihlveokontorid, Eesti suurim online mängukeskkond OlyBet pakub Koidule ja Laurale oma poolfinaalist ülikindlat edasipääsu ning finaalis 15. kohta.

“Täiendavalt tõstab Eesti võimalusi finaali valituks saada ka meie loo väga hea, poolfinaali eelviimane esinemiskoht. Eesti kõrval võivad edasi pääseda ka Bulgaaria, Rumeenia, Taani ja Holland ning teise võimalikku edasipääsu gruppi nn Eesti poolfinaalist paigutaksin Iirimaa, Makedoonia, Norra, Horvaatia, Ungari ja Iisraeli,” täheldas Paadam.“Kõikide lugude seast aga üllatab ja lummab mind enim Portugali etteaste – kaunis ballaad, millele loob erilise aegruumilise mõõtme mitte just tavapärase esitaja üliemotsionaalne, hingestatud ja üdini läbi tunnetatud etteaste. Portugali laul on midagi väga isiklikku ja sellisena see ka tõepoolest mõjub, lummab, liigutab, paneb kuulama ja kaasa elama. Selles loos on minu jaoks päris palju Valgret. Tuleb tähele panna, et käesolev lauluvõistlus on repertuaarilt üldse ballaadiderohke,” lausus Paadam.

Paadami lemmik, Portugali esindav Salvador Sobral on kõrgel, teisel kohal ka ennustusportaali OlyBet võitjafavoriidi pingereas. Ülekaalukat võitu, koefitsiendiga 1,6 pakub OlyBet aga Itaalia staari Francesco Gabbani “Tantsivale gorillale”, kelle järel tulevad üsna võrdsete võimalustega Portugali kõrval Bulgaaria, Rootsi ja Armeenia. Eesti koefitsient 67 annab võiduvõimaluse pingereas 15. koha. Küll aga on ennustajad positiivsemad Eesti jõudmise osas kümne parima hulka – juba eurofännide südamed võitnud “Verona” puhul on TOP10 pääsu koefitsient 3 ning sama on näiteks ka soomlaste laulul “Blackbird”.

“Nagu me teame on elaval esitusel, kohtade jagamise seisukohast, äärmiselt oluline roll, mis võib kõik ennustused peapeale pöörata. Sellepärast rõhutan traditsiooniliselt, et televisiooni ja Eurovisiooni päikese all on kõik võimalik, eriti üllatused,” märkis Paadam.

Eurovisiooni lauluvõistluse esimene poolfinaal peetakse täna, Eesti duo asub võistlustulle neljapäeval.

Head Uudised GoodNews