1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Kaasaegne tsirkus vallutab Lõuna-Eesti 
Kaasaegne tsirkus vallutab Lõuna-Eesti 

Kaasaegne tsirkus vallutab Lõuna-Eesti 

“Kaasaegne” on sõna, mida tihtipeale umbusuga vastu võetakse. “Ah et jälle alastus, mugavustsooni eksperimendid või muud veidrused?!” Kaasaegne tsirkus on aga kõike muud, ekstreemseid nähte on igas valdkonnas, kaasaegse tsirkuse puhul peetakse aga eeskätt silmas kunstivormi, kus olulisem trikkide esitlemisest on nende sidumine teatri, muusika ning liikumisega ühtse sõnumi edastamiseks.

Mil moel, seda on lõuna-eestlastel võimalik kogeda juba õige pea. 28ndal juulil kell 15:00 esitab Big Wolf Company lavastust “Igavikuline õhtusöök” Mooste folgikojas. Etendus on kirsiks tordil pärast tegusat kauplemist, sest kella üheksast alates on toimumas Mooste lina- ja käsitöölaat. Tähelepanuta ei jää ka mulgi rahvas, kuhu Suure hundi akrobaadid jõuavad 1. augustil.

Õhuakrobaadid Grete Gross ja Lizeth Wolk lubavad emotsioone pisarad-silmis naermisest nostalgilise hingehärduseni välja. “Meie soov oli liita parimad osad tsirkusest, leida publik läbi naeru, tuues kokku midagi tuttavat estraadi kuldajast ja midagi uudset kaasaegse tsirkuse keelest,” räägib Wolk.

Loodud said vanaprouad Helmi ja Marta, kes pärast pika-aegset säravat karjääri tsirkuses endid pensionipõlves leiavad. Ent vanadaamidel jagub bravuuri, krapsakust ja tögavat huumorimeelt ning kui ellu-ärkavad pildid fotoalbumeist, on nad äkki taas noored, lendamas läbi õhu vallatleval kergusel.

Big Wolf Company on Eesti esimene professionaalne kaasaegse tsirkusetrupp, asutatud oktoobris 2015 Lizeth Wolki ja Grete Grossi poolt, eesmärgiga luua kõrgetasemelisi tsirkuselavastusi, ühendades endas tehnilisuse, kunstilise mõõtme ning samas publiku-sõbralikkuse. Erinevates kooslustes on neiud esinenud Lätist ja Soomest alates lõpetades Saksamaa, Türgi, Ühendemiraatide ja Kongo Vabariigiga. Sedapuhku on aga nende suviseks eesmärgiks Eesti publik tsirkusesse armuma panna.

Järgnevad “Igavikuline õhtusöök” etendused toimuvad:

 

L 28.07 kl 15:00 Mooste mõisa folgikoda (Mooste lina- ja käsitöölaat)

K 01.08 kl 19:00 Viljandi Koidu seltsimaja

T 09.10 kl 11:00 ja 19:00 Paide Muusika- ja Teatrimaja

Head Uudised GoodNews